Ivica Dačić
Profimedia
Ivica Dačić

Profimedia

Ivica Dačić, Foto: Profimedia

Govoreći na sastanku Odbora za spoljne poslove Skupštine Srbije, Dačić je rekao da veoma često iz bošnjačkog političkog vrha u Sarajevu dolaze stavovi prema Srbiji i Republici Srpskoj koji narušavaju stabilnost, te da "postoje želje za kompromisom".

Dačić je naveo da je nedostatak želje za kompromisom posebno uočljiv na pitanju referenduma koji je 25. septembra održan u Republici Srpskoj, a kao reakcija na odluku Ustavnog suda BiH da zabrani 9. januar kao Dan Republike Srpske.

"Da je neko želeo, mogao je da na poslednju apelaciju Narodne skupštine Republike Srpske stavi zarez i da stvori osnov da se razgovara o nekom kompromisu po pitanju referenduma. Nisu želeli kompromis", istakao je Dačić.

On je rekao da stabilnosti ne mogu doprineti političke poruke o nepoželjnosti Srba, kakva je ona o nepoželjnosti političkog vrha Srbije na komemoraciji u Srebrenici, iako je Srbija, kao država, učinila sve da ispoštuje taj memorijal i tamošnje žrtve.

"Pitam se šta je razlog", rekao je Dačić i podsetio da niko nije odgovarao za napad na premijera Srbije Aleksandanda Vučića prošle godine u Potočarima.

Dačić je ukazao na niz nerešenih problema sa Hrvatskom i podvukao da je za stabilnost u regionu, koji je jedan od ključnih prioriteta spoljne politike Srbije, neophodan kontinuiran dijalog u trouglu Beograd-Zagreb-Sarajevo.

 

Komentari (4)

CIKA JOVA

29.09.2016 15:30

STA UOPSTE NEKOMPETENTNI KRIMINALAC DACIC IMA DA PORUCUJE I KOME

Bogdan

29.09.2016 15:31

DACICU NAJVISE JE TI UGROZAVAS I TO 25 GODINA ,NIKO NEMOZE UGROZITI VISE NEGO STO SI JE TI UGROZIO

Loza

29.09.2016 17:58

Koferce nema pravo glasa ,korov iz Zitoradje

dalibor

30.09.2016 12:04

Dobro je da neko ima "onu stvar" pa da kaze nesto i da odgovori na pretnje.Jeste da je komunjara ali im je dobro odgovorio.Ipak je ovo drzava ponosnih ljudi i vecina nas nece prodati "veru za veceru"!