Tomislav Karadžić
Aleksandar Dimitrijević
Tomislav Karadžić
Tomislav Karadžić, Foto: Aleksandar Dimitrijević

 

Otpisale su ga čak i domaće kladionice, koje veruju da su male šanse da će se posle aprila 2016. godine zadržati na čelu srpskog fudbala. Međutim, predsednik kojem se ozbiljno ljulja fotelja u razgovoru za “Alo!” tvrdi da se nikad nije osećao jačim i da ga ne zabrinjava opozicija sa Slavišom Kokezom na čelu, koja se već ozbiljno sprema da ga svrgne sa čela Saveza.

 

„Grobari”, pazite šta pevate!

UEFA je donela odluku da je slogan “Kosovo je Srbija” rasizam, a kako je Partizan prvi srpski klub koji bi već u četvrtak mogao da bude sankcionisan zbog sličnih poruka, Karadžić je uputio apel navijačima: - Malo mi je neverovatno da je to proglašeno rasizmom. Apelovao bih na navijače Partizana da svim srcem budu uz svoj klub, da navijaju fer i ne prave skandale.

 

Karadžić već osam godina suvereno vlada srpskim fudbalom, a da li će nastaviti, znaće se posle izborne skupštine u aprilu. Konačnu odluku o kandidaturi, kako kaže, doneće u januaru.


- Još nisam odlučio da li ću se kandidovati, konačnu odluku doneću u januaru. Neću da trčim pred rudu. Uostalom, ni ranije se nisam toliko rano kandidovao, uvek sam to činio 10 do 15 dana pred izbore. Osećam se snažno, čini mi se da nikad jači nisam bio. Još mogu da vodim Savez. Trenutno razmišljam samo o tome, o poslu u FSS-u - rekao je Karadžić za “Alo!”.


Na konstataciju da njegova opozicija uveliko radi na tome da obezbedi dovoljan broj glasova za pobedu, Karadžić nije zabrinut.
- Lobiranje nije zabranjeno, to je sastavni deo izbora. Gde god da se okrenem, tu je neka opozicija. Međutim, to nije žestoka, nego blaga opozicija.


Reprezentacija Srbije je pod Karadžićem dostigla istorijski neuspeh, propustivši tri uzastopna takmičenja, a kao razloge za debakl predsednik FSS-a naveo je dve stvari.
- Da smo imali napadača kao što je Džeko, kao što Crnogorci imaju Vučinića, ili nekog poput Ibrahimovića ili Runija, sigurno bismo se plasirali na sva ta prvenstva. Već godinama imamo problem sa realizacijom, ali i sa manijacima koji godinama rade protiv reprezentacije i prekidaju utakmice - izjavio je predsednik FSS-a.
On je istakao da će sudbina selektora Radovana Ćurčića biti poznata posle novembarskih prijateljskih duela protiv Češke i Severne Irske.


- U novembru imamo dve prijateljske utakmice - protiv Češke 13. i Severne Irske 17. novembra. Posle toga će biti obavljene analize rada selektora i njegovog stručnog štaba. Nije ni rešenje da menjamo selektora na svaka tri meseca, ali videćemo.

Komentari (1)

гробар српског фудбала

21.10.2015 16:40

ТУ ФОТЕЉУ ОН ЛИЧНО КУПИО?