Stefan Jović (Zvezda) i Adin Vrabac (Partizan)
A. Dimitrijević
Stefan Jović (Zvezda) i Adin Vrabac (Partizan)

A. Dimitrijević

Stefan Jović (Zvezda) i Adin Vrabac (Partizan), Foto: A. Dimitrijević

Titulu brane crveno-beli, koji su dvostruki uzastopni šampioni, a borba za prsten i ove sezone biće veoma zanimljiva, pošto je ulog najveći. Tim koji osvoji regionalno takmičenje igraće u Evroligi.

Legendarni Dražen Dalipagić smatra da u sezoni 2016/2017. ne postoji dominantan tim, kakav je imala Zvezda prošle godine. U razgovoru za „Alo!” Praja ipak ne krije da su srpski klubovi glavni pretendenti na šampionsku titulu.

- Nema tima koji može da se prošeta kroz ovo takmičenje. Zvezda je to mogla prošle i pretprošle sezone, ali sada nemaju selekciju na tom nivou. Generalno, nema neke velike filozofije, svi klubovi su slični. Očekujem da Zvezda, Partizan i Mega Leks budu među glavnim ekipama za prvaka, ali tu su, takođe, Cedevita i Budućnost. Od hrvatskih klubova Cedevita ima najjači tim, a stvarno ne znam koliko Cibona i Zadar imaju para i šta oni misle. Budućnost stalno ulaže u košarku, pa pretpostavljam da će takva situacija biti i u Mornaru - rekao je Dalipagić za „Alo!”.

Dražen Dalipagić

Marko Metlaš

Dražen Dalipagić, Foto: Marko Metlaš

Popularni Praja prokomentarisao je sastave naših klubova u regionalnoj ligi.
- Zvezda sa ovakvim timom ne može sa sigurnošću da tvrdi da će biti prvak. Okosnicu crveno-belih čine mladi igrači, Nemanja Dangubić, Marko Gudurić i Luka Mitrović, a tu je i nešto iskusniji Stefan Jović. Zvezda još nema stranca koji bi pravio veliku razliku, videćemo šta će biti sa njima. Pratio sam Partizan na prijateljskim utakmicama i primetio sam da njihov tim može da izgubi od svakoga, ali isto tako i da pobedi bilo koga. Najveća snaga Partizana je Novica Veličković, pod uslovom da ne bude povređen. On iskustvom može da povuče mlade igrače.

Zaključak je da Partizan može da ima dobru sezonu. Mega Leks mi je veoma simpatičan tim, zato što igra isključivo sa mladim košarkašima. Ti momci su talentovani, a Miodrag Miško Ražnatović uvek izmisli nešto što valja. Iskreno, ne znam kakav je sastav ekipe iz Železnika, ali očekujem da iznenadi nekog od favorita - zaključuje Dalipagić.

Kvota na Zvezdu 2,40, a na FMP 500

Kao glavnog favorita za osvajanje titule u Jadranskoj ligi kladionice izdvajaju aktuelnog šampiona Crvenu zvezdu. Kvota da će se izabranici Dejana Radonjića okititi još jednim šampionskim trofejom je 2,40. Uloga drugog favorita pripada zagrebačkoj Cedeviti, sa kvotom 4,50, a treći je Partizan, sa kvotom 5,20. Zatim slede Budućnost (5,50) i Mega Leks (6,50), dok se na začelju nalaze FMP, Mornar i Karpoš Sokoli, čije su šanse da osvoje titule kladionice „ocenile” kvotom 500!