Ubijena baka: Hristina Ilić
Alo!/Rajko Ristić
Ubijena baka: Hristina Ilić

Alo!/Rajko Ristić

Ubijena baka: Hristina Ilić, Foto: Alo!/Rajko Ristić

On je, prema nezvaničnim informacijama, priznao ubistvo i odmah mu je određeno zadržavanje do 30 dana. Kada je preklao nesrećnu staricu, uzeo je oko 3.000 evra i druge dragocenosti i od tada mu gubi svaki trag.

- Priznao je ubistvo, ali je naglasio da nije imao ništa lično protiv starice! Znao sam da je dobrostojeća, jer je bila devizna penzionerka. Rekao je da su se poznavali i da je odlazio kod nje u kuću. Ispričao je da je mu je žao starice, ali da je morao to da uradi, jer mu je novac bio potreban. Nije poznato gde se krio, a sumnja se da je imao saučesnika. Policija istražuje da li je imao pomogača i ko bi to mogao da bude - ispričao je naš izvor blizak istrazi.

Prema nezvaničnim informacijama, Goran je ranije odlazio u kuću nesrećne Hristine kao majstor za male kućne popravke, a policiji je bio poznat zbog sličnog krivičnog dela.

Telo Hristine Ilić pronađeno je u nedelju, 30. septembra 2017, u kupatilu, vezanih ruku i nogu i sa selotejpom preko usta. Zločin se dogodio u trenutku kada je bila sama, jer je snaja sa kojom je živela otišla u banju. Policija je odmah utvrdila da je ubica odneo novac i dragocenosti. Od samog početka sumnjalo se da je ubica poznavao staricu, jer su u kući pronađene šoljice iz kojih su pili kafu, kao i papir od čokolade i pepeo od cigareta.

- Sumnjalo se da je reč o nekome koga je starica dobrovoljno pustila u kuću. Ona je godinama radila u Darmštatu, u Nemačkoj, i dva meseca pre smrti išla je po penziju, jer je uvek čekala da se nakupi nekoliko penzija, pa da ih podigne - ispričala je ranije za naš list Hristinina poznanica.

Hristina je na telu imala deset uboda nožem, a postoji sumnja da je najpre u predsoblju udarena šipkom u glavu, a posle toga iskasapljena u kupatilu.

Bila na meti pljačkaša

Momčilo Ilić, sin nesrećne žene, ranije je za „Alo!” rekao da je kuća u kojoj je živela njegova majka već bila na meti pljačkaša.

- Kada je kuća bila prazna jer se nešto slavilo u vikendici, pre šest godina, opljačkana je i mnogo toga je odneto. Majka se u početku brinula za svoju bezbednost, ali je nedugo posle toga počela da prima komšije na kafu - kazao je Momčilo Ilić.