Baka Baba baka koja plače Žena tužna žena
Profimedia
Baka Baba baka koja plače Žena tužna žena

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Onda se desilo nešto neočekivano. Život piše romane!

Mladi bračni par, Momčilo i Marija Zlatić, je emigrirao iz Srbije u Australiju 1956. godine. On je bio stolar, a ona je bila domaćica. Život je bio dobar. Ubrzo su dobili iseljeničku vizu.

Marija je dobila pismo u kojem joj javljaju da je njena majka bolesna. Ona se vraća nazad za Srbiju kako bi brinula o njoj.

Nije mogla ni da pretpostavi da će to biti poslednji put da vidi Australiju i Momčila. Ne zna se zašto joj je odbijen povratak u zemlju. Pisma su redovno stizala i tako je mladi bračni par održavao brak.

Marija je nastavila da živi od jako male penzije koju je primala, u maloj kući u šumi. Komšije su rado pomagale ovu dobru baku, koja sada ima 86 godina.

Marija je čula priče kako je Momčilo zaradio lep novac u Australiji i da ima novu ženu i porodicu tamo. Na kraju je odlučila da to i sama otkrije, kako bi se smirila. Ispostavilo se da su glasine tačne.

Momčilo je umro 2011. Pošto se nikada nije razveo od Marije, ona je postala naslednica njegovog novca.

Nasledila je više od pola miliona australijskih dolara. Marija je novac odlučila da da komšijama koje su brinule o njoj.

Njene reči će ostati zapamćene: “Šta će mi pare? Treba mi samo parče hleba, voda i drva za zimu. Sigurno je da mi ne trebaju pare tamo gde idem.”.

Komentari (3)

st

07.08.2017 13:43

stara vest...

Tačno

07.08.2017 18:27

@st - vec je objavljeno.

Relja

07.08.2017 21:14

Svi na odmoru pa vadite vesti iz naftalina