Otpao u  poslednjem  trenutku:  Nemanja  Bjelica
profimedia
Otpao u  poslednjem  trenutku:  Nemanja  Bjelica

profimedia

Otpao u poslednjem trenutku: Nemanja Bjelica, Foto: profimedia

Praja u razgovoru za „Alo!“ ističe da se sastav koji u Brazil vodi selektor Aleksandar Đorđević nalazi u „istom kanalu“ kao i mnoge druge reprezentacije i da izuzev Amerikanaca naša selekcija može svakoga da dobije.

- U startu da se razumemo, Srbija može, ali i ne mora da se iz Rija vrati sa medaljom. Sve će se znati kada bude poznat rival u četvrtfinalu. Sećate se da smo na Svetskom prvenstvu do srebra došli sa pet pobeda i čak četiri poraza - kaže Dalipagić.
Legendarni Praja ne misli da bi odsustvom Nemanje Bjelice Srbija trebalo da menja ambicije.

Dražen  Dalipagić

Miloš Cvetković

Dražen Dalipagić, Foto: Miloš Cvetković

- Nemanja jeste jedan od glavnih igrača ove generacije, polivalentan košarkaš, svaštar, i njegova povreda predstavlja mali hendikep, ali nije on Majkl Džordan, pa da može sam da uzme loptu i da kaže: „Sad ću sam da razbijem Špance, Francuze, Litvance...“. Izuzetno cenim Nemanju, koji u kombinaciji sa ostalim našim igračima čini jačom ovu našu reprezentaciju, ali sada ne treba očajavati. Stefan Birčević može donekle da ga zameni. U kvalifikacijama smo se dobro pokazali, ali tek sad nas čeka ono pravo - kaže on.

Dalipagića mnogo više brine izostanak Bobana Marjanovića.
- Selektor Đorđević sa ovom ekipom i bez Bobija možda može da uzme i srebro, kao što je bez njega osvojio vicešampionsku titulu na Mondobasketu. Opet, može da bude i četvrti. U svakom slučaju, selektor je odgovoran za uspeh ili neuspeh. Želim mu da ostvari dobar rezultat, ali na kraju sve zavisi od košarkaša s kojima ide u Rio. Marjanović bi dobro došao Srbiji, to je odličan igrač i podržavao sam ga u nastojanjima da osigura dobar ugovor u NBA ligi. Da nije potpisao, a da se pre toga povredio, niko ga ne bi ni pogledao. Opet, šta je, tu je. Ponavljam, i bez Marjanovića, i bez Bjelice - na olimpijskom turniru, osim Amerikanaca, nema nepobedivih ekipa.

KOŠARKAŠKI TURNIR U RIJU

Grupa A
Francuska
SAD
Venecuela
SRBIJA
Kina
Australija

Grupa B
Argentina
Španija
Brazil
Litvanija
Hrvatska
Nigerija