Ambasador  Oliver Potežica
Pančevo.rs
Oliver Potežica

promo

Oliver Potežica, Foto: promo

Tog kobnog dana Slađana Stanković i Jovica Stepić bili su u automobilu broj 001, koji zbog zastarelosti niije bio namenjen ambasadoru već ga je koristilo osoblje ambasade u Tripoliju. Išli smo rutom kroz Sabratu koja je ocenjena kao najbezbednija.

Ovo su, kako "Novosti" saznaju neke od ključnih tačaka koje je ambasador Srbije u Libiji, Oliver Potežica, naveo u odgovorima prosleđenim Radnoj grupi za ispitivanje okolnosti otmice i smrti dvoje službenika ambasade u Tripoliju.

Prema informacijama s kojima raspolažu "Novosti", izveštaj komisije koju je formirao minsitar spoljnih poslova Ivica Dačić biće gotov do kraja sledeće nedelje. Tada će se znati i dalji status Potežice u MSP.

 - Potežica je u odgovorima, između ostalog, insistirao na tome da automobil namenjen za vožnju ambasadora već duže vreme nije koristio, negirajući time medijske spekulacije da je Slađanu i Jovicu ugrozio time što su oni bili na čelu kolone, navodi izvor.

 - Tvrdi i da su pomenutog dana krenuli za Tunis, jer je sa porodicom trebalo da doputuje u Beograd. Taj put, kroz Sabratu, kako je naveo, izabran je kao najbezbedniji i službenici ambasade su ga koristili i pre 8. novembra, kada su napadnuti.

Potežica je ponovio i sve ono što je ranie pričap o detaljima otmice.

Komentari (4)

dasa

12.03.2016 07:06

ovog strucnjaka niko da vrati u bgd.sve je mutno oko njega a i ministar nije daleko.

Đoko

12.03.2016 07:41

Ovome se vidi da je iz nekog ulicnog miljea.

konzul

12.03.2016 07:41

ovaj polazica ce dobiti i orden? platu i sve ostalo, pretpostavljm, i dalje dobija? alo vucicu!

Miki

12.03.2016 12:11

Koji "progovor" "Nismo imali informacije da smo meta".Sad su neki "moderni otmicari",prvo te obaveste da ces biti otet pa te onda "otimaju". Sta prica ovaj covek ???.U kolima 001 bili su "oteti" a verovatno u kolima 007 "James Bond" sa komplet familijom.Da nije ovih jadnih stradali ljudi covek bi mogao da se smeje do sutra i da misli da cita "Alena Forda"