Zoran Slavnić
M. Metlaš
Stefan Jović

M. Metlaš

Stefan Jović, Foto: M. Metlaš

U sklopu priprema za predstojeći Evrobasket (31. avgust - 17. septembar) košarkaši Srbije osvojili su “Trofej Beograda“ savladavši Grčku i Crnu Goru. Za razliku od prošle godine kada je ekipa Aleksadara Đorđevića osvojila srebro u Riju, nekoliko standarnih igrača neće biti u timu zbog povreda, odnosno otkaza, pa se nameće pitanje koji su dometi izmenjenog sastava.

Po mišljenju Zorana Slavnića nijedno odsustvo nije nenadoknadivo.

- Nijedno odsustvo nije nenadoknadivo, mi smo tako navikli. Pretpostavljam da bi sa tim igračima bili jači, ali ova ekipa ne sme da zavisi od učešća pojedinaca. Bože moj, evo i Španci su ostali bez Ljulja. Nemam želju da sudim Jokiću, pametni su već formulisali, ili osećaš ili ne osećaš, ili razmišljaš svojom glavom ili glavom menadžera - počinje priču za “Alo!“ legendarni Moka.

Sale stvorio pravu hemiju

Slavnić smatra da je selektor košarkaša Aleksandar Đorđević napravio dobru stvar.

- Sada ide čuvena sportska izreka “Imamo hemiju u timu“, ali je ovog puta selektor Đorđević to stvarno stvorio. Mnogo je važno da se pojedinac podredi kolektivu u bilo kojem momentu i utakmici. Želim još jedno zlato za Srbiju, u moje vreme je to bilo kao od šale, ali ovog puta zaista verujem u njih - poručio je Mok

On smatra da je u timu napravljena dobra hemija i da će na svakom narednom meču različiti košarkaši davati doprinos.

- Teško je izdvojiti pojendica kada u reprezentaciji dominira timski duh. Očekujem da se iz utakmice u utakmicu pojavi novi košarkaš koji ce dati veći doprinos nego onaj na prošlom meču. Ne bih nikoga da opterećujem, ali na osnovu ove dve prethodne utakmice protiv Grčke i Crne Gore, mislim da cemo se prošetati do zlata - dodao je šampion Evrope sa Jugoslavijom iz 1973, 1975. i 1977. godine.

Bez obzira na sve poteškoće sa kojima se susreće stručni štab, Moka nema dilemu da je ovaj tim kadar da ide do samog kraja.

- Treba biti opušten. Ne priznajem nikakve pritiske, ako je mentalni sklop na nivou vrhunskih igrača borićemo se za prvo mesto, u suprotnom ne treba da žalimo ako nismo taj kalibar. Igramo atraktivno, šut nam ide bolje nego što sam očekivao i čini mi se da sve ide po planu. Bogdanović se istakao. Polažemo veliku pažnju na odbaranu što nije mnogo interesantno navijačima, ali je korisno. Nadam se da ćemo istrpeti naše kreativce i individualce, da će nam napad biti dovoljan za prvo mesto bez obzira što na greške u defanzivi - zaključio je Moka.

Komentari (1)

gaga vuk

15.08.2017 12:28

Jedan je Slavnic, steta sto nije na klupi, mnogo bi znacio svima samo da sedi sa igracima