milica i marija sestre
Snežana Ilić
milica i marija sestre

Snežana Ilić

Sestre Milica i Marija Petrović, Foto Snežana Ilić

Porodica Petrović iz naselja Ledena stena u Nišu izgubila je za samo 24 sata dve ćerke u zenitu života i uspeha, koje su u indeksima ređale samo desetke!

Profesionalni vozač Stojan N. (30) iz Niša nosiće na duši rođene sestre Milicu (27) i Mariju (24) Petrović, koje je pokosio dok su čekale autobus na stanici, kao i biciklistu Svetislava Tonića (80). 

Marija Petrović preminula je u utorak, oko dva ujutro, u niškom urgentnom centru, a njena starija sestra Milica umrla je u noći između nedelje i ponedeljka na istoj klinici.

Nišlija je u nedelju, oko 18.00 sati, vozeći Knjaževačkom ulicom brzinom od preko 100 kilometara na sat, svojom "opel astrom" usmrtio biciklistu Svetislava Tonića, a potom je izleteo na trotoar i na autobuskoj stanici gotovo smrvio sestre Petrović.

indeksi

Snežana Ilić

U indeksima bile samo desetke, Foto: Snežana Ilić

Slobodan Petrović, otac nastradalih devojka, u ispovesti za “Alo!” kaže da ovakvu tragediju ne želi ni najgorem neprijateljima. 

- Nemam neprijatelje, ali im nikada ne bih poželo da dožive ovakvu tragediju. Ovo je uništilo sve snove naše porodice! Ovo je gubitak i za državu, koja je stipendirala, pohvaljivala i nagrađivala naše ćerke. Milica je imala master iz psihologije, dok je Marija upravo trebalo da dobije to zvanje iz hemije.

Otrgnute su iz majčinog zagrljaja, iz države koju nisu htele da napuste uprkos poslovnim ponudama iz Nemačke. Indeksi sa svim desetkama, diplome, pohvale i nagrade svedoče o zenitu njihovog uspeha. Ponosni smo na njih, iako nam ih je sudbina otela kada smo od njih mogli najviše da očekujemo - bolno je rekao otac Slobodan Petrović i dodao:

- Svestan sam da smo ih zauvek izgubili, ali moram da zahvalim svim ljudima iz policije i Hitne pomoći, koji su se angažovali da ih što pre prebace u Urgentni centar. Milica je, nažalost, preminula posle nekoliko sati. Mariju su operisali i bdeli nad njom neprekidno, pokušavajući nadljudskim naporima da je otrgnu iz zagrljaja smrti, na čemu sam lekarima bezgranično zahvalan kao roditelj. Sudbina nam ih je ipak otela i zauvek istrgla iz roditeljskog doma - priča neutešni otac. 

diploma

Snežana Ilić

Diploma Milice Petrović, Foto: Snežana Ilić

Marija bila fan Partizana

Prema kazivanju oca Slobodana, mlađa ćerka Marija bila je veliki fan FK Partizan. - Odlazila je na utakmice, pratila prenose, nosila majice s natpisom kluba. Znala je imena svih igrača, divila im se i strepela kad god su igrali - ispričao nam je otac.

Dok je otac Slobodan dočekivao prijatelje, rođake, drugove i drugarice sa fakulteta svojih ćerki, koji su ga tešili, njegova supruga Zora, neprestano je gledala u ekran kompjutera sa fotografijama Milice i Marije, listajući njihove albume.

- Uvek su svuda išle zajedno. Učile su zajedno, izlazile, putovale i, nažalost, i na poslednji put, u smrt, otišle su zajedno. Moje devojčice, moj ponos, pokušale su da pobegnu kad je na njih jurnuo automobil suludog vozača, ali ih je on sustigao i smrskao. Đubre pijano, proklet bio! Izgubili smo prvo Milicu, ali joj se Marija brzo pridružila, da se, kao i uvek, ne razdvajaju - jecala je i klela majka Zora, milijući slike na ekranu i u albumu.

Tužnu vest o nesreći porodici Petrović javila je policija. U prvom trenutku nisu mogli da poveruju, ali su pohitali u Klinički centar. Naredna 24 sata bili su u agoniji, moleći se Bogu za svoju decu. Nažalost, sve nade su izgubljene juče posle vesti da je i Marija preminula. Umesto svadbenog veselja roditelji pripremaju sahranu zakazanu za petak na niškom novom groblju.

Prva žrtva ove nesreće Svetislav Tonić (80) je sahranjen. Prema kazivanju njegovih najbližih, on je nastradao dok se biciklom vraćao iz voćnjaka i vinograda, gde je obrezivao vinovu lozu i šljivik.

Niš udes

Snežana Ilić

Mesto stravične saobraćajne nesreće u Nišu, Foto: Snežana Ilić

Profesionalni vozač imao 1,9 promila alkohola

Vozaču Stojanu N. određeno je zadržavanje do 48 sati. Zbog povreda zadobijenih u udesu, koje nisu opasne po život, on je još u Urgentnom centru uz obezbeđenje policije. Kako saznajemo, osumnjičeni je profesionalni vozač kamiona, koji tokom vožnje ne sme da ima ni promil alkohola u krvi!

Stojanu je posle stravične saobraćajne nesreće u krvi nađeno 1,9 promila alkohola. Pretpostavlja se da je upravo alkohol kumovao da bestijalno juri “astrom” i izazove krvavi masakr.

 

 

 

Komentari (21)

BOZE SACUVAJ

04.04.2018 07:14

Saucesce porodici. Tuga...no comment.

dasa

04.04.2018 07:48

Ta bitanga i pijandura će biti pušten iz zatvora za par godina a ove dece nema više. Samo 40 godina i rešen problem a ni tad da ne izadje živ. Kako je naše sudstvo ( nikakvo) zato nam se i ovo dešava.KIYED

Ja sam otišao

04.04.2018 09:59

@dasa - Bravo, u potpunosti se slažem!

Сараџогла

04.04.2018 08:24

Гледаће да л' си везао појас?Гледаће ел си опалио светла у сред бела дана?Џипове неће смети ни да погледају јер власници ,,имају добро памћење,,?Да дежурају у околини кафана не пада им на памет јер се пијан гост по изласку не хапси.Чека се да уђе у ауто и на'вата тек када буде касно.БУДЕШ ПИЈАН - АУТО ТИ ИДЕ У ПРЕСУ И ДА ГЛЕДАШ!Нема возачке до краја живота!А нишки проклетник ће добити неку омању казну и писаће у пресуди: - ДА ОН ТО НИЈЕ ХТЕО ...

Milja

04.04.2018 08:38

Profesionalni vozac zna da pijan nesme da vozi, znači da je svesno vozio i izvršio delo ubistva!!

Grobari

04.04.2018 09:18

Bitno je da kaznjavaju za prljave tablice.To je bas ugrozavanje zivota na putevima.Sram vas bilo.Za voznju pod alkoholom, preticanje preko pune linije i prolazu kroz crveno, ne treba imati milosti.Milionske kazne,zatvor, oduzimanje i auta i dozvole na 10 godina, minimum.Dosta je bre divljanja po ulicama.Spasavajte zivote.Ja nikoga ne ugrozavam, ako su mi presvlake sive a tablice prasnjave.Dozovite se pameti, svi nadlezni.

Niski tigar

04.04.2018 11:23

@Grobari - Ma SMRTNA KAZNA ZA OVAKVE!!!Kakve su lepotice bile ove nesrecne devojke!!!Bitno da se sirotinja kaznjava,tu uvek mogu da dobiju koji dinar jer sirotinja mora da placa dok ovakvi bahati vozaci i tatini sinovi,pojedini,uvek ce da prolaze sa najmanjim kaznama jer njih ima ko da stiti!!!

VladaMax

04.04.2018 09:36

Po mom misljenju treba povecati kaznu zatrvora za tesko delo u saobracaju. Mislim da je smesna kazna od 2-12 godina za ovog pijanog idiota koji je odneo tri zivota. Treba podici granicu na 10-30 godina za tesko delo.

Ja sam otišao

04.04.2018 09:57

@VladaMax - Doživotna, bre!!!

oldy

04.04.2018 09:56

Tuga do kosmosa i dalje. Hvalim te inkvizicijo, kad bi te uveli za ovakve i slicne ubice.

Emilija

04.04.2018 15:02

@oldy - On će dobiti maks 10 godina,zivi bili pa videli,mada iz prakse vrlo verovatno oko 5-6 ...

GLUMICA

04.04.2018 10:38

od ove tragedije se jednostavno zanemi

Sasa

04.04.2018 11:05

SMRTNA KAZNA SAMO. PORODICI ISKRENO SAUCESCE.JERUV

N.N.

04.04.2018 11:50

Oko za Oko Zub za Zub!!!!

Bozana

04.04.2018 12:21

Saucesce porodici najiskrenije ovo je tuga do neba ne dao bog ovo nikom a ovog ubicu na vjesala javno pa da nikom ne padne na pamet da vozi u pijanom stanju. Drage nase djevojke nek vam je laka crna zemlja

Ciga

04.04.2018 14:22

Prokleta rakija i luda glava.i onaj sto je bijo sa njega u kola da odgovara.sto mu nije uzeo kljucevi da gi baci u reku.da je uzo motku i udri glavu pijanu kad oce da vozi.I eto ti sad tuga i nesreca.

Mihaa

04.04.2018 15:04

Bože ovo je tako tužno ????

Nena

04.04.2018 15:29

Ma jok bre pustit ga na slobodu al ga svako jutro i svako vece vodit na grobove pa ga drzat da im gleda u sliku i sve tako dok i on ne bude gdesu one

ubica pijandura

04.04.2018 19:11

dragi boze ovo nije istina,nemogu verovati da ovako dva ceda covek izgubi zbog alkoholicara pa neznam sta reci pa se posle ljute svi vozaci kada ih maltretira policija na putu i treba tako da je vise policije manje bi bilo ovakvih ubica i za ovog luda...a treba dozivotna zatvorska kazna bez ikakvog pomilovanja i posle 50 godina,,,, andjeli pocivajte u miru i neka vas sreca prati tamo kada vas ovde nije htela,,,,,, poruka za sve alkoholicare,,,,,istom merom i vama da se vrati

Ana

04.04.2018 22:37

VELIKA TUGA,VELIKA BOL,SAUČEŠĆE PORODICI.... A OVOG MAJMUNA ZA PRIMER VEŠATI U CENTRU GRADA PRED HILJADAMA LJUDI,ŠTA SU 10 GODINA ROBIJE ZA OVAKO NEŠTO,PA ON JE TAMO KAO U HOTELU. SMRTNA KAZNA!

Laky

05.04.2018 20:12

Koliko je potrebno još ovakvih tragedija da se u ovoj državi počne primenjivati kaznena politika onako kako treba. Ovo je užas stvarno, treba i najsitniji prekršaji žestoko kažnjavaju da bi se nešto promenilo.