Boško Kozarski
Privatna arhiva
Boško Kozarski

Privatna arhiva

Boško Kozarski, Foto: Privatna arhiva

Konačno oslobođenje i ujedinjenje - to je naša utamničena ideja i nacionalna strategija, a Srpska je ključ te zapekle brave.

Može se reći da je ujedinjenje srpskih zemalja viševekovna težnja, često presvlačena, povremeno zatrpavana, ali ista od kad se za srpsko ime zna i pre brojnih drugih imena naših država i teritorija poput Raške, Duklje, Travunije, pa Crne Gore, Stare Srbije i drugih.

Poput centralnog nervnog sistema, jedna reka prožima sve istorijske momente borbe za opstanak našeg naciona. „Drina nikada nije bila granica, niti će biti. Drina je naša kičma. Ona protiče kroz centar srpskih teritorija. O njoj treba da pevamo bar onoliko koliko pevamo o Moravi. Znate li kako je nastala Drina? Od suza srpskih majki.”, izjavio je svojevrememeno jedan veliki general koji i danas strada u haškom kazamatu, zbog težnje za oslobođenjem i sna o ujedinjenju.

Iako je Srpska na meti dugih diplomatskih cevi sa zapada, njihovo dejstvo ne zavisi od okidača u rukama svetskih moćnika, nego od naše istrajnosti i doslednosti.

"Planeta postaje lutkarsko pozorište u kojem se više ne zna ko igra na čijim koncima i čija je sudbina u čijim rukama. I pored svega, najvažnija, najčistija istina je ona da sudbina Srba, Srbije i Republike Srpske zavisi samo od nas", poručio je nedavno Bećković, nadajući se da će nas iz plitkog sna podići i razbuditi, jer za razliku od Srbije, Srpska je konstantno budna. Jedino se zapadno od Drine čuje dovoljno glasno da smo narod koji je proteran iz Hrvatske, narod koji je bombardovan protivno međunarodnom pravu, narod koga više nema u Sarajevu, koji nestaje u Prizrenu i koji je, na kraju, najveća žrtva svih ratova koji su mu na Balkanu u poslednja dva veka nametnuti sa ciljem da se umori, preda i nestane!

Srpska je taj prkos svetskim moćnicima, njihovim planovima i podelama unapred zacrtanog plena. Srpska je svepravoslavni bastion i tu čuči tajna upornog odupiranja egzekucije davno donete smrtne presude nad nama.

Najugroženija srpska zemlja danas slavi Svetog Stefana, svoju slavu, svoj privremeni dan državnost, jer kada se naše nade otelotvore i na Palama će na Sretenje srpska garda podizati trobojku pevajući "Bože pravde" svedočeći o ovozemaljskoj pobedi istine nad zlom, za konačno smirenje onih koji leže u Sokocu kao temelj naše slobode. 

Komentari (1)

danilo adzovic

09.01.2018 07:17

samo sanjajmo a da je ziv sloba dr tudjman nas kum kao i alija kum br2 nada san postala bi stvarnost.ovako malo morgen kao po obicaju!