Sahrana Mateje Mitića
M. Ivanović
Sahrana Mateje Mitića
Sahrana Mateje Mitića, Foto: M. Ivanović

 

U tom selu rođen je njegov otac Bojan (30) odakle je u potrazi za radnim mestom pre 10 godina otišao u Beograd, oženio i sa Olgicom (25) zasnovao porodicu.

Dvorište skromne kuće porodice Mitić, koju održava baka Jasmina, preplavljeno je tugom i nevericom.

Za odrom sa malim kovčežicem sedi neutešna majka Olgica, koja je u sedmom mesecu trudnoće.

Dvorištem se razležu leleci.

- Ne, ne mogu bez njega, nema mi života bez mog milog sinčića - odmahuje rukom dok je rodbina moli da pripazi na čedo u stomaku.

- Ono nikada neće upoznati svog starijeg brata - žali majka kojou je vest o Matejinoj smrti zatekla u podstanarkoj sobi u Malom Mokrom Lugu.

- Odvedeš zdravo dete u vrtić izvedeš ga mrtvo. Nikada nije bio bolestan, sve vakcine je redovno primio. Kako je moglo da umre zdravo dete. Ne, to nije od boga. Neko mora da je kriv, a ja ću saznati ko je, zbog druge dece, zbog mog koje očekujemo - priča otac ne uspevajući da završi rečenicu od bola.

Rezultati obdukcije trebalo bi da pokažu od čega je mališan umro.

Tagovi

Komentari (2)

baka

12.02.2016 14:32

Imam tri mala obozavana unuka i ne daj boze nikome takvu sudbinu kao ovoj porodici.Ta majka koja je izgubila svog prvenca je velika nesrecnica, mada se svako dete isto voli! Ali nije lepo sto otac vec najavljuje neciju krivicu.

amy25

12.02.2016 14:59

draga majko zelim ti puno strpljenja da ti dragi BOg olaksa , bas me potrese ovaj slucaj nedao BOg nikome budi jaka majko.