Viktor Troicki
Tanjug/Tanja Valić
Viktor Troicki

Tanjug/Tanja Valić

Viktor Troicki, Foto: Tanjug/Tanja Valić

Viktor je furiozno ušao u prvi tekst, a prvi put se pomučio u trećem gemu koji je na svoj servis uzeo na razliku. Nedovjesov je u narednom izjednačio na 2:2, a onda je srpski teniser vezao četiri uzastopna gema za osvajanje prvog seta.

U prva tri gema drugog seta, oba tenisera suvereno su držala gemove na svoj servis, osvajavši ih sa nulom. Posle velike borbe u četvrtom gemu, Viktor je napravio brejk, a onda je to isto učinio i na naredni servis Nedovjesova i poveo sa ubedljivih 5:1. Kazahstanac, 200. teniser sveta, uzvratio je jednom, ali nije uspeo i drugi puta da oduzme servis Troickom, tako da je Srbin došao do vođstva od 2:0.

Na početku trećeg seta, videli smo veliku borbu. Obojica sa dosta muke osvojila početne gemove na svoj servis. Mirisalo je na brejk, a "brži devojci" bio je 23. igrač na ATP listi, koji je već u trećem gemu oduzeo servis protivniku. Do kraja meča, i jedan i drugi teniser držali su gemove na svoj servis. Kazahstanac je zapretio u poslednjem gemu, ali je Troicki kao oči u glavi sačuvao servis i posle nešto manje od dva sata igre, trijumfovao sa ubedljivih 3:0.

Reprezentacija Srbije u četvrtfinalu Dejvis kupa suprotstaviće se reprezentacji Velike Britanije, koja je u Birmingemu eliminisala Japan.

Duel sa Britancima na programu je od 15. do 17. jula.

Komentari (6)

Urban Kan

06.03.2016 20:46

Neustrasivi Viktor?! Pa kakvi ste vi novinari cudaci,pa 200-ti igrac na svetu je u pitanju,pa njega i treba da dere i sa pola snage .

jeca

07.03.2016 08:10

@Urban Kan - Pametni iz fotelje,obično su najpametniji oni što u životu nisu potrčali.Bravo momci,najbolji ste,svaka Vam čast.

Libe

07.03.2016 08:48

@Urban Kan - Svaka ti čast za komentar Urban Kan. Zar je problem i podvig pobijediti 200 igrača svijeta.

Urban Kan

07.03.2016 09:08

@Urban Kan - Jeco, ja nisam u fotelji vec na terenu a ti ustani iz kreveta!

jeca

07.03.2016 10:39

@Urban Kan - Ti si na terenu kao što sam ja u krevetu,prijatelju i kada ti je najbolji dan a meni najgori nisi pametniji od mene.A Viktor bez obzira na to sa kim je igrao ,igrao je pod najvecim pritiskom i svaka mu čast na pobedi.Nije mi jasno u čemu je problem da je izgubio razapeli bi čoveka,sada opet ne valja što je pobedio i onda se bunite kada neko kaže da smo najgori narod na kugli zemaljskoj,pa jesmo.Sada je ne bitno što je pobedio bitno je sa kim je igrao.?A Libea ne bih komentarisala,nije naš.

alpacino

07.03.2016 01:13

Zamislite da je Viktor izgubio posle Novakove agonije i pobede... to nije smelo ni moglo da se desi! Bravo za srpske tenisere...