Starac
Profimedia
Starac

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Rajko je do pre nekoliko godina živeo u porodičnoj kući u Prokuplju sa svojom suprugom, a nakon njene smrti živeo je sam.

Iz komšiluka kažu da se o njemu brinula i povremeno ga obilazila komšinica i rođaka koju su angažovala njegova dva sina koji sa svojim porodicama žive van Prokuplja. -Rajko je bio omiljen u komšiluku, intelektualac i čovek koji je bio uvek spreman da pomogne.

Čitav svoj radni vek je proveo u prosveti, pa je nakon odlaska u penziju nastavio da pomaže deci iz komšiluka kada “zaškripi” sa matematikom i oko rešavanja nekih zadataka – kaže jedan od komšija.

Ipak, po njegovim rečima penzionisani professor je poslednjih godinu dve postao po malo senilan, ali ipak dovoljno svestan da se stara o sebi.

–Često je šetao gradom, bio je aktivan, penzionerske dane je provodio u miru. Samo se nadamo da će se odnekud pojaviti i molimo se bogu da mu se ništa nije desilo – ističe komšija.

Rajko je dugo vremena bio professor matematike u isturenom odeljenju Osnovne škole “Ratko Pavlović Ćićko” u Prokuplju, jedan period proveo je i kao direktor škole a predavao je matematiku i u matičnoj školi u Prokuplju.

Deca su ga volela i oni kojima je predavao tvrde da je bio pravedan tokom ocenjivanja i nastavnik “starog kova”, koji je poštovao rad, red i disciplinu.