Alep kamion bomba
Printscreen
Alep

Tanjug/AP

Alep, Foto: AP

Sirijske državne snage preuzele su kontrolu nad 75 odsto istočnog dijela grada od pobunjenika u posljednjih nekoliko sedmica.

Desetine hiljada civila napustilo je okruge u kojima su vođene borbe, a preko 8.000 ljudi učinilo je to tokom jučerašnjeg humanitarnog prekida borbi.

UN su objavile da su počeli da stižu izvještaji o nestancima ljudi, prenio je Bi-Bi-Si.

Portparol UN za pitanje ljudskih prava Rupert Kolvil reako je da postoji strah za sudbinu lica koja su prešla na teritoriju pod kontrolom državnih snaga.

 

Komentari (3)

gistro

09.12.2016 14:10

Ha ha novo rusko oruzje za nestajanje zive sile. Takozvani "PUF".

sever

09.12.2016 14:17

@gistro - Ne. Sluzbeni naziv je "samohodnji isparitelj boevikov". Radi samo nocu i grupi sinhronizovanoj programom "PUF".

atlet

09.12.2016 16:32

Nisu 'nestali', nego su privedeni u cilju ispitivanja njihovih vojnih aktivnosti. Ne treba zaboraviti da su skoro dva miliona ljudi, žena i dece, sirijskih gradjana, koji žive u zapadnom delu ovog nekada najvećeg grada Sirije, bili izloženi visegodisnjoj blokadi, i besomučno granatirani i ubijani od strane banditske armije, koja je okupirala istočni deo Aleppa, a čiji 'sponzori' (ekonomski, vojni, politički) su Amerika, Saudi Arabia, Turska i dr zemlje iz regiona.