Krompir
profimedia
Krompir

profimedia

Krompir, Foto: profimedia

Potrebno vam je: 1,5 kg krompira, pola litre pavlake za kuvanje, 2 dl mleka, 1 dl ulja, 1 kesica supe od pečuraka, malo bibera, vegete i peršunovog lista, po želji pospete sirom.

Oljuštite krompir i isečete na krugove. Začinite biberom i vegetom, pa izmešati.

Kesicu supe od pečuraka pomešajte sa pavlakom, pa dodate mleko, ulje i peršun sitno iseckan i izmešate.

Francuski  krompir

Profimedia

Francuski krompir, Foto: Profimedia

Krompir složite u tepsiju i prelijete pripremljenom pavlakom.

Peći u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni 35-40 minuta.

Na kratko izvadite i pospete rendanim sirom po ukusu.

Vratiti na još 10-ak minuta da se sir istopi.

 

 

 

Tagovi

Komentari (2)

Mara

12.10.2017 14:42

Ovo je premasno i preslano! Ubilo se za holesterol! Ja to isto pravim, ali bez dodatka ulja jer je pavlaka masna i bez dodatka slanog zacina,jer je prah od pecuraka jako slan.Moze se dodati jos malo belog luka u granulama i origana i prste da polizes.

alo mile

12.10.2017 23:52

@Mara - dodaj komad noge od mrtve svinje,pa da vidiš veselja