jovica cvetković
EPA/Antonio Bat
jovica cvetković

EPA/Antonio Bat

Ima li kraja prozivkama - Jovica Cvetković, Foto: EPA/Antonio Bat

Skandalima u srpskom rukometu nema kraja. Taman kad se pomislilo da će smenom selektora Jovice Cvetkovića sva sramna dešavanja sa EP u Hrvatskoj otići u istoriju, dogodila se nova sramota. Smenjeni stručnjak je optužio Petra Nenadića, najboljeg reprezentativca, da mu je slao preteće poruke.

"Pili su i posle kvalifikacija u Nišu, ali sam tada bio tek postavljen za selektora i nisam mogao ništa da učinim. To se onda nastavilo tokom EP, što sam i naveo u izveštaju, koji je, ne znam kako, dospeo u javnost. Ja ga nisam nikome dao, u to budite sigurni", rekao je Cvetković odmah po odluci o njegovoj smeni i dodao:

"Sve je istina i nekome to smeta. Pa mi smo svi bili taoci Petra Nenadića. On je prvo rekao da neće da igra, ali to nije rekao meni, već prijateljima iz reprezentacije, a onda se predomislio. A posle prvenstva sam dobio preteću poruku od njega, što prevazilazi granice sporta. Strašno sam se uplašio, evo, još se tresem".

Sada već bivši selektor na uvid nam je dao poruku poslatu s Nenadićevog telefona u kojoj piše:

"Vodi dobro računa šta pričaš o nama jer mi znamo mnogo više nego što ti misliš! Nemoj lagati novine da smo izlazili i prati sebe svojim neznanjem i alkoholom! Sram da te bude svojih godina i laži!!!".

Petar Nenadić nije bio dostupan za komentar, nije odgovarao na poruke koje smo mu poslali.

Jovica Cvetković smatra da je zbog ukazivanja na probleme unutar srpskog rukometa još u oktobru prošle godine napravljen plan za njegovu smenu.

"Samo su tražili razlog da me sklone. Čak i da smo prošli u polufinale EP, opet bi me sklonili. Prave prostor da angažuju Nenada Peruničića", istakao je Cvetković.