Opleo po reprezentativcima „pobunjenicima“: Dragoslav Stepanović
Kostadin Kamenov
Opleo po reprezentativcima „pobunjenicima“: Dragoslav Stepanović

Kostadin Kamenov

Dragoslav Stepanović, Foto: Kostadin Kamenov

Istraga policije traje od momenta kada su u utorak uveče fudbaleri Dortmunda krenuli na stadion. Zbog tri eksplozije, meč je bio odložen za dan kasnije, ali je tenzija i dalje prisutna.

Kako izgleda život dan posle incidenta, koji je prošao bez žrtava samo zbog toga što je autobus Borusije imao blindirana stakla, za „Alo!“ otkriva fudbalski trener Dragoslav Stepanović.

Dortmund

AP

Dortmund, Foto: AP

- Ja sam u Frankfurtu, ali i ovde se oseća panika! Bio sam zaprepašćen kada mi se juče supruga vratila iz prodavnice i ispričala kakva panika vlada. Kao pred rat! Narod gleda da što pre završi kupovinu i pobegne kući. Niko više nije siguran, Nemci ne znaju gde i šta može da se dogodi. Situacija nije nimalo prijatna! Došli smo u situaciju da razmislimo dva puta pre nego što krenemo nekuda, jer ko zna, može neki ludak da postavi bombu bilo gde i više te nema - objašnjava Stepanović.

Bartrin otac: Sin mi je bolje

Operisanog fudbalera Marka Bartru juče je u bolnici u Dortmundu posetio otac Hoze.

- Sin mi je bolje. Ima jaku glavobolju, ali je bolje. Prva stvar koju mi je rekao kada je došao je da je čuo izuzetno snažan prasak. Nije znao šta se dešava. Onesvestio se na oko pet minuta. Staklo koje se rasprslo posle eksplozije mu se zabilo i u glavu i u ruku. Najvažnije je da je preživeo - rekao je novinarima Hoze Bartra.

Šta kažu nemačke vlasti?

- Apeluju da izbegavamo velike skupove, železničke stanice, aerodrome, tržne centre. Teroristi mogu da postave bombu bilo gde. Ovde vlada neopisivi strah.

Da li ste se čuli sa nekim iz Dortmunda?

- Čuo sam da su pojedini fudbaleri Dortmunda zbog straha tražili policijsku zaštitu tokom prošle dve noći. Mislim da je to prvi uradio Obemejang. Promenili su hotel i rute kojima se voze.

O tome da su igrači Borusije bili u panici, baš kao i običan svet, govori i činjenica da su na jučerašnji trening došli privatnim automobilima, a ne klupskim autobusom. Veliki broj policajaca nalazio se u neposrednom okruženju „Signal Iduna parka“.

Dortmund

AP

Dortmund, Foto: AP

Iako do početka odložene utakmice Borusija-Monako nije bilo potvrde da su počinioci ovog gnusnog čina islamski teroristi, dva lica su privedena na informativne razgovore. Tim ljudima, islamske veroispovesti, pretresani su i stanovi, ali je samo jedan zadržan u pritvoru.

Dortmund

AP

Dortmund, Foto: AP

Ko god da stoji iza napada, eksperti se slažu da je to bila dobro isplanirana akcija. Same bombe kojima je napad izvršen nisu bile najboljeg kvaliteta, ali ocenjuju da je bila potrebna ozbiljna logistika da bi autobus sa fudbalerima uopšte došao u situaciju da bude napadnut. Bombe su bile ručne izrade, punjene metalnim bodljama. Spekuliše se da je upravo zbog njih povređen Bartra, kome je ruka uspešno operisana, ali je najverovatnije završio sezonu.  

Dortmund

AP

Dortmund, Foto: AP

 

 

Komentari (3)

Posledice

13.04.2017 08:11

Nato pakta i njegovog bombardovanja stvorili novi poredak. Zao mi nedužnih. Rat se vraca onome ko drugog bombardira.

dragan

13.04.2017 11:08

Jos ih primiye i integrisote u drustvo.dajte im donar posao'i plate,napravite im dzamije'i za'koju godinu bicete teheran.

maks

13.04.2017 11:39

zelim im Vaskrs ko, nama 41. ili 99 ..