Leandre Tavamba
Alo!/M. Metlaš
tavamba

Alo!/M. Metlaš

U Beogradu pronašao sebe - Leandre Tavamba , Foto: M. Metlaš

Interesovanje za njega dolazi sa svih strana, čak je i sportski direktor kluba iz Humske Ivica Iliev izjavio da je njegov odlazak najizvesnija opcija, a obeštećenje sigurno neće biti manje od dva i po miliona evra. Za sada, prema pisanju stranih sajtova, Tavambu bi u svom dresu želeli da vide Njukasl, Olimpijakos i još neki klubovi, ali Afrikanac se na to ne obazire mnogo.

- Svestan sam da na internetu može svašta da se nađe, ali igrač sam Partizana i to je jedino bitno. Trenutno sam na odmoru kod kuće u Kamerunu, a ovde i nemam internet, tako da ne znam koji su sve klubovi zainteresovani za mene - kaže u razgovoru za „Alo!“ Tavamba.

Volim košarku

Svojom konstitucijom Leandre Tavamba više podseća na košarkaša nego na fudbalera, a Kamerunac otkriva da obožava igru pod obručima.

- Pored fudbala, to je sport koji najviše volim, a često mi kažu da sam promašio profesiju. Išao sam na nekoliko utakmica Partizana i posebno mi je ostao u sećanju derbi s Zvezdom na kojem je Novica Veličković ostavio utisak na mene - kaže Tavamba.

Kamerunac ističe da je za ovih nešto više od godinu dana u Srbiji mnogo zavoleo Beograd i da čak ne bi imao ništa protiv da ostane u našoj metropoli. Štaviše, smatra da je to jedan od lepših gradova u kojima je bio u dosadašnjoj karijeri, a do sada je igrao u nekoliko velikih gradova širom Evrope.

Govorim sedam jezika

- Smatram da je poznavanja jezika zemlje u kojoj igraš 50 odsto uspeha i gde god odem, naučim taj jezik. Srpski dosta razumem, ali ne mogu reći da baš umem da ga pričam. Pored toga, znam engleski i francuski, koji su zvanični jezici u Kamerunu, malo ruskog i slovačkog, kao i svoje maternje jezike bamileke i evondo - kaže Tavamba.

- Presrećan sam u Partizanu, što se vidi po statistici. Jasno je uočljivo koliko sam napredovao tkako sam stigao u Beograd. Ovde igram najbolji fudbal u karijeri i zašto bih uopšte želeo da idem - kaže Tavamba i nastavlja:

- Uz to, Beograd je grad koji sam zavoleo, mogu da kažem da je moj. Upoznao sam nekoliko Afrikanaca ovde, neke čak i iz mog Kameruna, i svi uživaju. Stalno se priča o nekom rasizmu, a ja vam kažem da ga u Srbiji toga nema. Otkad sam zakoračio ovde, nisam imao nikakvih problema. Okej, dogodi se da na utakmici neko pokušava da vas izbaci iz ritma na taj način, ali ja to ne bih nazvao rasizmom, nego lošim navijačkim pokušajem da vas neko dekoncentriše - zaključio je Tavamba.