Olga Odanović
Miloš Cvetković
Olga Odanović

Miloš Cvetković

Olga Odanović, Foto: Miloš Cvetković

Radoš Bajić pozvao je Olgu na kasting na inicijativu pomoćnika režije Milana Bulatovića. 

- Kad sam prvi put pročitala tekst, zvala sam Radoša i rekla mu da mislim da taj lik nije za mene, jer je veoma zahtevan i težak. Jednostavno nisam bila sigurna da ću moći tako duboko da uđem u dušu i život tih ljudi na selu.

Posle mesec dana, Radoš me je ponovo pozvao radi probnog kastinga sa pokojnim Mandom i Nenadom Okanovićem, da bi video kako ćemo da funkcionišemo kao porodica. Pošto se oduševio, ubedio me je da prihvatim ulogu. Naravno da mi je Zlatana promenila život. Na ovoj seriji smo radili dugo, snimali smo je skoro četiri i po godine, a ceo projekat "Selo gori, a baba se češlja" traje desetak godina. Tako da sam se sa Zlatanom saživela i ona je neraskidivi deo mog života - ispričala je Olga za "Novosti".

Manda i Olga kao Milašin i Zlatana

Jutjub printskrin

Manda i Olga kao Milašin i Zlatana, Foto: Jutjub printskrin

Njenog supruga u seriji igrao je pokojni Milorad Mandić Manda, koji je iznenada preminuo u junu prošle godine. Snimanje poslednjih epizoda serije bilo je izuzetno teško.

- Nema dana da ne pomenem našeg Milorada, koji je mene mnogo čemu naučio na snimanju, bio je moj glavni oslonac. Pre svega mi je bio prijatelj i kolega u kog sam imala najviše poverenja. Radovali smo se svakom snimajućem danu, jedno drugo nadopunjavali, kritikovali, davali podršku... Manda je bio izuzetno kreativan, imao je ogromnu energiju, njega jednostavno ne možemo da poredimo ni sa kim. Bio je jedinstven. Nacija je izgubila jednog velikog heroja - završava Olga.