Marakana, Rajko Mitić
Profimedia
Marakana, Rajko Mitić

Profimedia

Marakana, Rajko Mitić, Foto: Profimedia

- FK Novi Pazar je poslužio kao poligon za promociju nacionalizma i šovinizma, a činjenica da je u elitnom rangu našeg fudbala, omogućava da se poruke takve sadržine glasno čuju. Jasno je istaknuto svim aktima svetske, evropske i naše kuće fudbala da politici nema mesta na tribinama - navodi se u saopštenju Zvezde.

Klub iz Ljutice Bogdana navodi da skandiranje pristalica Novog Pazara protiv države i srpskog naroda ni jednog trenutka nije naišlo ni na kakvu osudu tog kluba, dok su navijači Zvezde, kako se navodi, više puta opominjani zbog uvredljivog skandiranja.

- Neki očigledno nisu svesni u kojoj državi žive i trude se da je na svakom koraku ponište i omalovaže - piše u saopštenju Zvezde.

Crvena zvezda navodi i da je nedopustivo da njeni navijači u Novi Pazar ulaze "kao u ratnu zonu" "jer ne postoji drugi način da im se garantuje bezbednost".

- Niko ne brani navijačima da budu uz Novi Pazar, ali neki su izgleda rešili da je bitnije biti protiv Zvezde i Srbije. Njih Novi Pazar ne zanima. A pokazalo se da ne postoji ni osnovna tolerancija kada su našem igraču Geloru Kangi upućivani rasistički povici - navodi se u saopštenju.

- Zato fudbalski klub Crvena zvezda poziva sve nadležne organe da reaguju adekvatno kako bi se konačno okončala ovo potpuno nenormalna situacija - zaključuje se u saopštenju Zvezde.

 

Komentari (2)

sole

29.08.2016 19:13

Dobro jutro CZ.pa to traje poodavno.otkrili ste saksiju na rupi.dodvorite se bibliotekaru jos malcice.bavite se fudbalom a ne politikom.zna se ko je za to placen.

pera

30.08.2016 07:18

Kako Vas nije sramota