Aleksandar Pešić
FK Crvena zvezda
„Marakana” će biti večeras krcata: Navijači Crvene zvezde

Aleksandar Dimitrijević

„Marakana” će biti večeras krcata: Navijači Crvene zvezde, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Takmičenje u grupi H Lige Evrope crveno-beli započinju utakmicom sa BATE Borisovim večeras na Stadionu „Marakana“ (21.05, RTS1).

Euforija zbog evropske jeseni ne jenjava otkada su crveno-beli u dvomeču eliminisali favorizovani Krasnodar. Navijači su to pokazali velikim interesovanjem za ulaznice, a da je slična situacija i među fudbalerima potvrdio je napadač Aleksandar Pešić.

Čekaju se navijači iz unutrašnjosti!

Karte za severnu tribinu su rasprodate. Za ostale tribine ih ima još, a očekuje se da će na „Marakani“ danas biti blizu 45.000 navijača. Stadion bi bio ispunjen do poslednjeg mesta, ali zbog bezbednosti beloruskih navijača (njih 150 dolazi u Beograd), kapacitet mora da se smanji. U Crvenoj zvezdi su najavili da će određeni kontigent karata biti pušten u prodaju i danas, zbog navijača koji dolaze iz unutrašnjosti. Što se tiče paketa ulaznica za sve tri utakmice koje Zvezda igra kao domaćin, prodato ih je oko 30.000.

- Ostvarili smo rezultat posle toliko neuspelih pokušaja. Nadam se da Crvena zvezda nikada više neće toliko dugo pauzirati kada je reč o učešću u grupnoj fazi evropskih takmičenja. Srećni smo zbog nas, ali i zbog navijača koje smo obradovali. Spremali smo se temeljno za današnji meč i što se više približava taj prvi sudijski zvižduk, situacija je sve napetija. Naravno, trema je pozitivna. Uvek me drma taj osećaj kada igram za Zvezdu, bilo da se radi o meču sa Borcem, Javorom ili nekim stranim klubom. Ma uvek kada istrčim na travu „Marakane“ pred ovakvu publiku - naglasio je Pešić u razgovoru za „Alo!“.

Premijeru na evro-sceni srpski klub igra protiv standardnog učesnika Lige šampiona i Lige Evrope u poslednjih deset godina - BATE Borisova, o čijim kvalitetima napadač crveno-belih ima samo reči hvale.

- U fudbalu se preko noći okrenu stvari. Jeste, igrali su standardno u Evropi poslednjih godina, ali mi imamo kvalitet da se nosimo sa njima. Smatram da nećemo imati problema ako budemo imali odnos na terenu kao protiv Krasnodara i Sparte. U beloruskom sastavu ima srpskih igrača, a Mirka Ivanića doživljavam kao nekoga ko je gotovo savršen. Moramo da obratimo pažnju na njega - opominje Aleksandar Pešić.

Ivanić: Biće teže nego 2015. protiv Partizana!

Nekadašnji vezista Vojvodine Mirko Ivanić, najbolji fudbaler BATE-a, pričao je za klupski sajt o očekivanjima u današnjem meču.

- Biće mnogo teško, ali mi smo navikli da igramo takve utakmice. Imamo kvalitet, koji treba da iskoristimo. Partizan je 2015. godine bio jak, ispali su od nas u baražu, ali su kasnije bili dobri u Ligi Evrope. Tada sam bio u Vojvodini i savršeno se sećam. Međutim, Crvena zvezda sada igra sjajno, bez poraza je u šampionatu Srbije, trijumfalno je prošla kroz kvalifikacije i mislim da će danas BATE-u biti teže nego protiv Partizana 2015. godine - rekao je Ivanić