Reprezentativac propustio meč protiv Grčke
Marko Metlaš
Reprezentativac propustio meč protiv Grčke

Marko Metlaš

Reprezentativac propustio meč protiv Grčke, Foto: Marko Metlaš

Kako je potvrđeno našem listu, Nedović je zakasnio na povečerje uoči duela sa Grčkom i usledila je kazna. Bek Unikahe nije igrao na meču protiv Helena, poslednjoj proveri pred start kvalifikacija za Olimpijske igre. Disciplinska lekcija koju je selektor Đorđević održao urodila je plodom, Nemanja se izvinio zbog prekršaja, ćutke je prihvatio kaznu i nastavio da ispunjava ono što od njega traži stručni štab.

Posle utakmice sa Grcima, Sale nacionale nije želeo da objašnjava zbog čega Nedović nije ulazio u igru, iako je bio deo ekipe.
- Znamo i mi i on zašto nije igrao - bilo je jedino što je Đorđević rekao.

Ako je u tom trenutku ostao pomalo zakopčan prilikom odgovora, već u sledećem je bilo jasno da svim igračima šalje vrlo jasnu poruku.
- Nadam se samo da niko od igrača neće postaviti pred sebe prevelike ciljeve. Ja sam zadovoljan, borba za 12 igrača je svakodnevna i nisu sigurni oni koji misle da su sigurni. To moraju i oni da znaju. 3. ili 4. jula ću odrediti ko će biti među 12. Mačvan i Bjelica su svaki dan sa nama, uvek su tu sat i po pre drugih. Odrade svoj trening i tu su sa ekipom - objasnio je Đorđević.

Prenosimo Saletovu energiju

Centar reprezentacije Miroslav Raduljica poručio je da je ekipa na pravom putu. - Utakmice protiv Grčke i Francuske bile su veoma dobra provera za nas jer smo se tek skupili i moramo da uključimo nove igrače. Čini mi se da sve to ide mnogo lakše nego ranije. Mi sve više prenosimo između sebe tu Saletovu energiju, koju je on na početku prenosio na nas. Idemo svojim putem, radimo u tišini i svaka sledeća utakmica je najbitnija - rekao je Raduljica.

 

Ginemo jedni za druge

Nikola Jokić u prvi plan ističe veliko zajedništvo igrača. - Ginemo jedan za drugog i to je nešto što nas krasi. Sigurno je da navijači mogu da budu optimisti pred kvalifikacioni turnir. Imali smo tri meča i ostvarili tri pobede, tako da se nadamo najboljem. Nije bitno s kim igramo, pre svega smo važni sami sebi. Zahvalan sam saigračima, stvarno su mi delili lopte i Marković, i Teodosić, i Bogdanović - rekao je centar Denvera.