Nela Kuburović
Tanjug
Nela Kuburović

Tanjug

Nela Kuburović, Foto: Tanjug

Kuburović je za današnji "Blic" rekla da imajući u vidu način na koji je predočeno da će se pokrenuti revizioni postupak za tužbu BiH protiv Srbije u Hagu, postavlja pitanje da li se on pokreće institucionalno i da li se odluka o tome donosi od strane nadležnih institucija.

Ona je kazala da takvi potezi neće obeshrabriti Srbiju da odustane od politike stabilnosti i pomirenja u regionu, i da nastavi da se čvrsto zalaže za izgradnju dobrosusedskih odnosa sa svim državama iz okruženja.

 

"Srbija je uvek bila primer u regionu, država u kojoj su se procesuirali svi oni koji su počinili neljudska dela i zločine u ratnom vihoru tokom devedesetih. Nažalost, tako nešto nismo mogli da vidimo u poslednjih 20 godina i od naših suseda iz regiona", rekla je Kuburovićeva.

"Srbija neće trpeti poniženja i boriće se svim pravnim sredstvima, poštujući svoj Ustav i zakone, ali i medjunarodno javno pravo i medjunarodne principe. Ovakvi potezi neće obeshrabriti Srbiju da odustane od politike stabilnosti i pomirenja u regionu, i da nastavi da se čvrsto zalaže za izgradnju dobrosusedskih odnosa sa svim državama iz okruženja", istakla je srpska ministarka.

Komentari (4)

Srpkinja

18.02.2017 11:42

Ajde da ti verujem.

Бошко Београд

18.02.2017 12:00

Власт Г-дина Вучића, (у којој сте вистатиста), спроводи у дело политику самокапитулације и самопонижења ( према Муслиманима, Хрватима, Албанцима, Западним моћним државама и амбасадама) коју је плагирала од Г-дина Чеде Јовановића. Тешко се Србији са садашњом владајућом булументом а и све претходне нису биле много боље..

deki

18.02.2017 12:16

da li će ikad pravni sistem početi da radi u Srbiji ili ćete celu karijeru da fingirate da ste ministarka?

dasa

18.02.2017 15:58

Nije ni čudo što su pravo i pravda u Srbiji dotakli dno.Na ove odgovorne funkcije se dovode nesposobni da bi moglo da se manipuliše njima.Premijer ili budući predsednik je oličenje nepoštovanja ustava i zakona,šta reći dalje.Zato u Strazbur ima 15000 tužbi protiv države Srbije.