Ivan Tomić
A. Dimitrijević
Ivan Tomić

A. Dimitrijević

Ivan Tomić, Foto: A. Dimitrijević

Trener Ivan Tomić tvrdi da je preuzeo svu odgovornost za poraz u dovomeču od Zaglebja, iako se to iz njegovih reči baš i ne može zaključiti.

- Izvinjavam se navijačima. Stvorili su se euforija i optimizam posle prve utakmice i do pre nekoliko dana je sve bilo fantastično. Sada je, nakon jednog promašenog penala, potpuni raspad, potop, ništa ne valja. Pokazalo se da pobede doživljavamo u vidu vatrometa, a poraze kao da je, nedajbože, sahrana i potreba za linčom. U sportu tako ne može da se radi, u sportu je neophodan racionalan pristup i pobedama i porazima - požalio se Tomić.

Mladi stručnjak imao je ekipu na okupu pred početak sezone, što je potpuno nekarakteristično za srpski fudbal. Ipak, on se okrenuo brojkama pred početak takmičenja u Superligi i meča sa Bačkom u gostima (19.00, „Arena 1“).

- Poljska reprezentacija je na 16. mestu, a mi na 27. Poljski klupski fudbal je na 18, a mi na 47. poziciji. Na upravo završenom Evropskom prvenstvu Poljska je bila četvrtfinalista. Zaglebje ima isti budžet kao i mi, njega finansira država, odnosno rudnik soli, ekipa je tri godine zajedno. Kontinuitet je jedan od preduslova za postizanje rezultata. Infrastruktura je na visokom nivou, a njihov fudbal u ekspanziji. Sve ono što kod nas nije. Nama je ovo bio tek drugi meč otkako smo zajedno. Da stavite 10 najboljih fudbalera sveta u tim, trebalo bi im vreme da se uigraju - kaže Tomić.

Sada kada Partizan više nema obaveze u Evropi, fokus je, prema Tomićevim rečima, na dve stvari - dupla kruna i dobrobit srpskog fudbala.

- Najlakše je posle jedne utakmice tražiti glave i smene. Ne borim se za svoju poziciju i ne želim da nagomilavamo strance. Nama ostaje da se koncentrišemo i da učinimo sve da osvojimo duplu krunu - tvrdi bivši fudbaler i direktor crno-belih.

I pored svega izrečenog, Tomić je bar zadržao koliko-toliko hladnu glavu.

- Bili smo bolji, a dalje nismo prošli zbog nedostatka sportske sreće. Apsolutno sam spreman za kritike i svestan sam šta nosi rad u Partizanu, ali kritike treba da budu smislene - zaključio je Tomić.

Borim se za dobrobit fudbala

Najbolji igrač Partizana: Nemanja  Mihajlović

Aleksandar Dimitrijević

Nemanja Mihajlović, Foto: Aleksandar Dimitrijević

 

Dok je govorio o broju mladih fudbalera koji su bili u sastavu Partizana u dvomeču protiv Poljaka, Tomić je ocenio da crno-beli imaju perspektivu: - Siguran sam da su Milenković, Bogosavac, Janović, Mihajlović i Vlahović budućnost Partizana. Pitanje je samo koliko verujemo u ovu ideju, sistem i način rada. Borim se za nešto što je za dobrobit srpskog fudbala - ocenio je Tomić.

Izazov u Novom Sadu

Partizan će večeras (19.00, „Arena sport 1“) odigrati prvi meč fudbalskog šampionata Srbije, a rival će mu biti Bačka. Meč će biti odigran u Novom Sadu, na stadionu „Karađorđe”. - Posle svega što nas je snašlo, čeka nas težak meč. Bačka igra lep, napadački i brz fudbal. Imaju jasnu ideju koja ih je dovela u Superligu - objasnio je Tomić.

 

Komentari (6)

golas

24.07.2016 08:37

Budi covek,podnesi ostavku!

sale

24.07.2016 10:44

Niko tebi ne sece glavu jednostavno Partizan je isuvise veliki klub da bi se ti sa njim igrao ostavljajuci Bozinova kuci a uvodeci dete od 16 godina kao prevagu u odlucujucoj utakmici si sam sebi napravio pakao od zivota jer svi igraju da bi prosli i zaradili a ti konstantno igras da bi prodao igraca e sad igraj domacu ligu nit ces zaraditi u evropi nit ces prodati igraca a kako stvari stoje i u prvenstvu ces fasovati od Zvezde i moralno bi bilo da snosis konsekvence das ostavku i odes .

marko

24.07.2016 11:05

Ti si sam sebi iseko glavu svojim glupostma,i zajedno sa Glazurom i ekipom ste oterali partizan na put bez povratka.Zato danas Jug ne grmi u Novom Sadu UPRAVA NAPOLJE.A sledece nedelje ispred stadiona da svi oteramo bagru

stevan

24.07.2016 12:33

Ma covece nemoj da glumis kao Bozic prosle godine,ako volis partizan odlazi....poenta price da ne znas trenerski posao,igras defanzivno,imas igraca vise ne ubacujes napadaca,u poljskoj napadaci su primili 3 lopt za 120 min,igra losa a to je tvoja krivica....zato odlazi dok nas ne upropastis kao bozic prosle godine u kosarci....idi uci u drugoj ligi pa dodji za par godina.....stvarno nisi za trenera partizana...........mozda javora da se igra defanzivno sa 10 na polovini pa dzokaj loptu na napada

Delija

24.07.2016 17:56

@stevan - Odlican trener, ne treba ga menjati, nikada...

brzi1970

24.07.2016 13:55

Ma on nemoze da trenira ni Dorcol,a kamoli veliki Partizan. Sramota za Partizan i za one koji su ga doveli. Bruka . A sto smo izgubili milione i sad prodaja dece za kikiriki .