Ana Brnabić
Marko Đoković
Ana Brnabić

Marko Đoković

Ana Brnabić , Foto: Marko Đoković

Premijerka je rekla sve, od toga u kakvim je odnosima sa kolegama iz Vlade, do odnosa prema uvredama koje stižu sa raznih strana. Otkrila je i šta misli o Draganu Đilasu, a prvi put je govorila i o odnosu sa svojom emotivnom partnerkom Milicom.

Pre nego što ste postali premijerka, mnogi su „znali” da će Vučićev naslednik biti „fikus” u Vladi. Kako vi vidite sebe nakon pola godine mandata?

Rezultati Vlade

Šta je konkretno vaša vlada uradila?

- Imali smo ponovo unapređenje pozicije Srbije na Duing biznis-listi Svetske banke, dalje napredovanje na globalnoj listi konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma, u decembru su vodeće rejting agencije ponovo povećale kreditni rejting Srbije. Pozitivno smo završili sedmu, pa onda i osmu finalnu reviziju sa MMF-om. Imali smo završetak kapitalnih projekata, pre svega Kliničkog centra u Nišu, pre toga Muzeja savremene umetnosti. Postavili smo temelje elektronskoj upravi i digitalizaciji, uveli smo informatiku u osnovne škole, nastavili smo reformu javne uprave. Da ne govorim da smo samo u prvih 100 dana rade Vlade potpisali sedam novih ugovora sa investitorima, da smo spustili nezaposlenost na 12 odsto. Otvorili smo i dva nova poglavlja u pregovorima sa EU. To je sve okvir za dalji ekonomski rast, okvir bez kojeg tog rasta ne bi bilo i koji obezbeđuje bolji standard i kvalitet života.

- Mislim da su i pre nego što se znalo ko će biti premijer već bili nalepili etiketu „fikus“, samo se čekalo ime koje će uz tu etiketu ići. Kada se ispostavilo da je to moje ime, samo su nastavili sa uvredama. U Skupštini sam rekla da neću odgovarati i da mi je svejedno kako me zovu sve dok Vlada ima rezultate. Ova vlada je imala zanačajne rezultate. Tome je doprinelo i to što je reč o vladi kontinuiteta i moj dobar odnos sa predsednikom Srbije.

Možete li demistifikovati odnos sa predsednikom Vučićem, kako on funkcioniše u praksi?

- Odlično, nas dvoje imamo redovnu komunikaciju. Sa Vučićem bih se konsultovala i savetovala i da nije predsednik Republike i lider SNS-a, zato što je on bio vrlo uspešan premijer pre mene i zato što vrlo dobro poznaje Srbiju. Mislim da je jedna od najvećih snaga Srbije ta što ima predsednika i premijera koji se međusobno poštuju, rade zajedno i imaju istu viziju.

Mnogi zameraju što se često prilikom otvaranja novih fabrika pojavljuje predsednik Srbije, a ne vi. Kako to komentarišete?

- Mislim da je fer da Vučić, koji je lično učestvovao u dovođenju investitora, to isprati do kraja. Mi se u potpunosti dopunjujemo, meni to ne smeta, niti se obazirem na takve kritike. Njih nije bilo kada je Boris Tadić kao predsednik države vodio apsolutno sve u ovoj zemlji. To danas nije slučaj, imamo mnogo odgovornijeg predsednika i mnogo odgovornijeg premijera.

Stiče se utisak da su pojedine kolege iz Vlade pokušale da vas sapletu na samom početku mandata, da li ste to očekivali?

- Ne želim da se bavim time. Moj posao je odgovoran i naporan i ja svaki minut razmišljam o interesu građana Srbije i o tome šta mi kao vlada možemo da uradimo za njih. Jedino su rezultati važni.

Milica je zbog mene postala javna ličnost

Sa emotivnom partnerkom Milicom pojavljujete se zajedno na javnim događajima. Da li sa Milicom razgovarate o svom poslu i iskušenjima kroz koja prolazite?

- Milica ima svoju karijeru i posao, koji je izuzetno odgovoran i težak. Razgovaramo i o mom poslu, kao što i svako drugi razgovara u krugu svoje porodice. Ona je, nažalost, postala javna ličnost, iako to nikada nije želela. Razgovaramo o mom poslu i teškim odlukama, jer je posao takav da se neumitno posledice i kritika mog života tiču i nje. Imamo veliko uzajamno poštovanje prema karijerama i veliko razumevanje svih žrtava koje sa tim idu. Što se tiče njenih pojavljivanja u javnosti, to je više njena podrška meni nego želja da se pojavljuje, i ja joj se zahvaljujem na tome.

Mislite li da vas je Srbija prihvatila?

-Nadam se da građani Srbije prepoznaju i da će sve više prepoznavati moju iskrenu ljubav prema ovoj zemlji i ono što pokušavam svaki dan da uradim, kao i energiju koju ulažem. I da će im jedino to biti važno. Srbija je zemlja iskreno dobrih ljudi, kojima je najvažnije da li je neko dobar ili loš čovek, a onda sve ostalo.

Ali činjenica je da se drugi time bave?

- Namera mi je da vodim drugačiju politiku. Rekla sam u Skupštini na predstavljanju ekspozea da na takve stvari neću odgovarati, odakle god da dolaze. Mislim da treba da damo signal, ja prva kao predsednica Vlade, da u politici ipak nije sve dozvoljeno, da treba da obratimo pažnju na naše ponašanje, to je nešto što građani od nas očekuju, da treba da pazimo na izgovorenu reč i da moramo da vodimo računa o timu, jer niko ne može ništa da uradi sam. Meni je tim na prvom mestu, iako mi pozicija predsednice Vlade daje glas koji može da bude jači od njihovih.

Da li su vas pogodile reči mitropolita Amfilohija da je vaše imenovanje za premijera Srbije „vradžbina”?

- Mene je pogodilo što mitropolit SPC može na taj način da kritikuje predsednika republike u trenutku kada on radi jedan težak i hrabar posao u nacionalnom interesu. A iznenadilo me je samo to što mu je trebao dan i po da se seti mene i da prebaci predsedniku zbog toga. Mislila sam da će mene prvo tu izdvojiti. Vlada i crkva su odvojeni i nemam nameru dalje da komentarišem njegove izjave.

Izjavili ste da imate iskreno i duboko poštovanje prema instituciji SPC, da li vas je Amfilohijev stav pokolebao?

- Apsolutno ne! I dalje imam duboko poštovanje prema istorijskoj i tradicionalnoj ulozi SPC, prema verovanju najvećeg broja naših građana. Sve što SPC jeste i što je bila za naš narod u našoj istoriji toliko bezgranično prevazilazi Amfilohijeve izjave da ja tu ne stavljam nikako znak jednakosti.

Svaki slobodan trenutak posvetiću kampanji

Vi niste član SNS-a, da li ćete učestvovati u kampanji za beogradske izbore?

- Da, apsolutno. Učestvovaću u kampanji. Naravno, u meri u kojoj mi dozvoli moje radno mesto, jer je ono najvažnije. Ja sam iz Beograda i ovo je i moj grad. Hoću da učestvujem da bi on nastavio da se razvija, da bi bio otvoren i slobodan i da bi nastavio da bude perjanica ovog dela Evrope.

Da li ste svesni da će vas opozicija napasti i zbog ove izjave?

- Ne plašim se. Navikla sam na napade. Pred građanima nemam šta da krijem, važno mi je samo da kažem da moje radno mesto ostaje moj prioritet i da ništa što se tiče kampanje neću raditi tokom radnog vremena, ali da ću svaki slobodan trenutak iskoristiti za kampanju.

Čitav sukob nastao je zbog Kosova. Kažite nam kako biste vi rešavali pitanje KiM?

- Moram da skrenem pažnju koliko je vremena bilo potrebno da se nađe političar u Srbiji koji želi da otvori temu Kosova. Da je tema laka i bezopasna, koliko bi je političara otvaralo do sada. Ovo što je predsednik Vučić uradio, a to je poziv na nacionalni interni dijalog, jedini je mogući odgovoran način da se to pitanje rešava.

Pred nama su i beogradski izbori, očekujete li političku buru u narednim mesecima?

- Očekujem izuzetno prljavu kampanju, u kojoj se ne biraju sredstva, zato što mi imamo rezultate koji su neupitni. Opozicija u nemogućnosti da napadne našu politiku ide na najprimitivnije lične uvrede i laži. Kako se budu približavali izbori, biće sve gore. Draganu Đilasu su na dan održavanja „Prajda“ bili krivi njegovi organizatori, a ne oni koji su rušili Beograd. Sada se u svom maniru javio da kaže kako smo mi napali Amfilohija, iako ni predsednik, ni ja nismo rekli nijednu reč protiv mitropolita. Nisam stigla ni da pročitam šta je mitropolit za mene rekao kada je Đilas opet našao za shodno da ga brani od manjina. Mislim da Beograd treba da vodi neko ko odražava njegovu širinu i otvorenost, ko treba da stane u odbranu slabijih i ko osuđuje govor mržnje. Đilas je rekao da je naučio iz svojih grešaka, ali je u praksi ponovo dokazao da ništa nije naučio. Takva će biti cela kampanja, pričaće o jelci da ne bi pričali o „Velikom bratu“, braniće mitropolita od manjina, braniće kuću „Velikog brata” od dece u Pionirskom parku, kritikovaće „Beograd na vodi” da bi postavljali replike Terazija u Novom Beogradu.

Kako je Đilas, koji je ideološki blizak desnici, dospeo na čelo proevropske opozicije, kako oni sami sebe zovu?

- Tu ne postoji nikakva politika, set vrednosti za koji se bore, kompas koji će reći - ovo je levo, ovo desno, a ovo centar. Postoji samo borba za vlast. U svemu tome imate punu podršku Jankovića, koji je do juče bio zaštitnik građana, koji danas ima pokret koji se zove „Pokret slobodnih građana“. Rekla sam da Janković do izbora u martu ima dovoljno vremena da u interesu istine i transparentnosti, sada kada je podržao Đilasa, promeni naziv svog pokreta u „Pokret nekih slobodnih građana“ ili „Pokret samo nekih slobodnih građana“ zato što ja, na primer, za njega i Đilasa nisam slobodni građanin Beograda.

Bila sam na odmoru osam dana

Vlada i ministri su spojili novogodišnje i božićne praznike, mislite li da ste zaslužili tu privilegiju?

- Mislim da to nije privilegija. Kao i svi zaposleni, ljudi imaju pravo na godišnji odmor i da neko vreme provedu sa porodicom. Ja sam uzela za Novu godinu tri slobodna dana, letos sam uzela pet i ništa dalje neću uzimati. Kratka pauza mi pomaže u rekapitulaciji onoga šta je urađeno i da podvučem crtu i da razmislim o prioritetima za narednih tri do šest meseci.

Kažete da vam godišnji odmor služi za podvlačenje crte, da li ste u tom periodu razmišljali o rekonstrukciji Vlade?

- Svi, uključujući i mene kao šefa tima, uvek treba da znaju da odgovornost za rezultate nikada ne prestaje i da je rekonstrukcija Vlade realnost koja uvek može da se desi.

Stiče se utisak da beogradski izbori nemaju mnogo veze sa Beogradom?

- Naravno da nemaju veze ako imate koaliciju koja je pokrenula kampanju za beogradske izbore u Šapcu. Pretpostavila bih da očekuju od građana Šapca da glasaju na ovim izborima za njih, pošto se nisu obratili Beograđanima, nego Šapčanima, i to govori koliko je to sumanuta i neozbiljna politika.

Kako ocenjujete rad gradonačelnika Beograda Siniše Malog?

- Beograd u potpunosti drugačije izgleda, i to je nešto što niko ne može da ospori. Beograd je konačno postao grad kranova i lepota je videti to. Kada se Beograd gradi, ponovo vraćate u život građevinsku industriju Srbije, to znači da se to pozitivno odnosi i na BDP, da će i Zrenjanin, Kragujevac, Niš, Gadžin Han biti jači. „Beograd na vodi” je projekat gde sve ostale vlasti nisu ni šine mogle da rasklone, a ne da izgrade šetalište, da ne pričamo o zgradama i uređenju tog prostora, koji je pre bio skladište i parking za kamione.

Da li ste gradonačelniku nekada dali neki savet, pretrpeo je velike napade?

- Pretrpeo je užasne napade i ja sada mogu da kažem da mi je unapred žao ljudi i porodica ljudi koji će se naći na Vučićevoj listi za izbore u Beogradu. Mogu samo da zamislim šta će sve oni pretrpeti.

Kako je vaša porodica pretrpela napade na vas?

- Teško, ali je pretrpela. Nemam pravo da se žalim, moja funkcija je javna. To je cena koju moraju da plate zato što su blizu vas, a vi želite da uradite nešto za svoju zemlju.

Vaše imenovanje za premijera bilo je, između ostalog, i Vučićeva pružena ruka građanskom sektoru. Sa druge strane, samo dolazak jednog novinara koji je blizak tom sektoru na prijem u Vladi izazvao je zemljotres na Tviteru. Zbog čega je dijalog nemoguć?

- Ta podela je užasna i ne razumem je. Nisam osoba koja mrzi i ne mogu da razumem toliku mržnju prema svakome ko ima bilo kakav kontakt sa „ovom” stranom. Brankica Stanković je, čim je uradila intervju sa Vučićem, postala predmet kritike, ličnih i profesionalnih uvreda. Imate najstrašnije uvrede na račun Ružice Đinđić samo zato što je Vučić dao inicijativu da se podigne spomenik ubijenom premijeru. Oni prave spisak ljudi koji su „izgubljeni” i koji su prešli na drugu stranu. Tu podelu ne razumem, ali što taj spisak bude veći, to će više ljudi razumeti da je ona besmislena i sumanuta.

Na taj spisak je stavljena i Đinđićeva ćerka, samo zato što je angažovana u Vladi. Zbog čega?

- Da, umesto da se svi zajedno time ponosimo i pozdravimo takav primer. To su strašne stvari, tu ne postoji ni smisao, ni red, ni poredak, ali takvi primeri će Srbiju ponovo izvesti na pravi put, to će pokazati koliko su podele sulude i biće sve više ljudi koji će odbijati da u tome učestvuju.

Komentari (191)

Davor

14.01.2018 08:15

Uvek će biti onih koji nikad nisu zadovoljni. Bitno je da se posao vredno radi i da se ostvaruju pozitivni rezultati.

Nevena

14.01.2018 08:17

Premijerka odlicno radi svoj posao i od mene ima punu podrsku.

Ортодох

14.01.2018 08:19

Који резултати?

Marko Lučić

14.01.2018 08:20

Samo vi nastavite sa ovakvim komentarima , građani će biti prezaqdovoljni.

star

14.01.2018 08:22

Ana Brnabić je doživela brojne uvrede, ali je ona hrabra žena sve je stoječki iždržala.

star

14.01.2018 08:24

Anu nisu zanimali komentari o njoj, već je htela da uradi ono za šta je postavljena.

sas8

14.01.2018 08:24

Ana je opravdala sto je dobila mandat za premijera svojim napornim i postenim radom.

Goran

14.01.2018 08:27

Premijerka Brnabić je svojim radom pokazala koliko je sposoban političar jer je taj rad dao velike uspehe koje je postigla i koje postiže naša vlada.

Pedja

14.01.2018 08:27

Ana se dokazala na mestu predsednika vlade

misha

14.01.2018 08:30

Premijerka radi svoj posao, a druge nebitne stvari netreba da je zanimaju.

saša

14.01.2018 08:30

Ana je pametna žena koja odlično obavlja svoj posao, kojoj su na prvom mestu bitni interesi građana a ne šta se o njoj priča.Svesna je svojih kvaliteta i sposobnosti pa se zato i ne obazire na kojekakve neprikladne komentare.

Ana

14.01.2018 08:31

Rezulati su vazni

Mirko

14.01.2018 08:39

Uvek je bilo i biće nezadovoljnih .Premijerka odlično radi svoj posao.

Gaga

14.01.2018 08:40

Hejtera uvek ima. Za to vreme pametni i vredni ljudi rade dobre stvari.

Sava

14.01.2018 08:43

Zena koja ima znanje, energiju i pre svega veliki je borac. Rezultati njenog rada i rada vlade Srbije su sve bolji i nadam s da ce se tako nastaviti i u 2018. godini jer Srbija nema prava da uspori put ka EU ni na jedan sat a da ne pricam o danu ili godini

Niki

14.01.2018 08:44

Rad i rezultati su jedini merodavni.

Miki

14.01.2018 08:45

Glavu gore i ne obaziri se na zle jezike.

gera

14.01.2018 08:47

Sta reci... svaka joj je na mestu.

Rajko

14.01.2018 08:51

Sve sto je rekla je u pravu. Uvek ce se naci neko kome smetaju tudji uspesi.

Miro

14.01.2018 08:53

Ova vlada je imala zanačajne rezultate. Tome je doprinelo i to što je reč o vladi kontinuiteta i dobar odnos sa predsednikom Srbije, zato što je on bio vrlo uspešan premijer!

Ana

14.01.2018 08:55

Odlika uspešnih ljudi je da ne gledaju iza sebe već samo napred, ne obaziru se na kojekakve provokacije i komentare već vredno rade i doprinose svojoj zemlji. Upravo takva je premijerka Ana Brnabić. Ova vlada će biti još uspešnija dok god je ona na čelu.

Blagoje

14.01.2018 08:56

Rezultati stoje iza rada Vlade Srbije i to je jedino merilo, dobrog rada.

Miro

14.01.2018 08:56

Jedna od najvećih snaga drzave je ta, što ima predsednika i premijera koji se međusobno poštuju, rade zajedno i imaju istu viziju bolje i naprednije Srbije!

Olga 333

14.01.2018 08:56

Prava, pametna i sposobna zena se ne da poremetiti. Samo napred Ana.

dragoljub

14.01.2018 09:05

@Olga 333 - Mozemo ,kao gradjani Srbije,biti srecni i zadovoljni sto nam drzavu vode dve vrlo sposobne licnosti,licnosti koje izmedju sebe imaju vrlo dobru i uspesnu saradnju.

Vukasin

14.01.2018 08:57

Dosadasnjim radom i rezultatima Ana se pokazala kao ozbiljan politicar

Aleksandar Janković

14.01.2018 08:59

Kada čovek postane javni funkcioner, mora da bude spreman da dobar deo sujete i osećanja koja se vezuju za sopstvenu ličnost, ostavi po strani. Tačno je ovo što je rekla premijerka, važni su rezultati, jer samo po tome će se pamtiti kao i njezini prethodnici.

Verica

14.01.2018 09:00

Premijerka ima tako odgovornu funkciju koju obavlja sa maksimumom truda i odgovornosti, nema ona vremena za trač rubrike.

milica

14.01.2018 09:02

Ana Brnabic jeste u pravu,ne treba se obazirati na uvrede opozicije kao i ljudi iz blezeg okruzenja vec treba raditi na ispunjavanju obecanja i postizanju rezultata.

Anja

14.01.2018 09:11

Vazni su rezultati i uspeh ,a ljubomorni ljudi ce uvek imati sta da komentarisu i prebace .

Sanja

14.01.2018 09:11

Važni su dobri rezultati koje vlada postiže a opozicija će uvek da kritikuje

misha

14.01.2018 09:14

Ona je jedna od boljih premijera koje je Srbija imala.

Cane

14.01.2018 09:17

Nema te uvrede koja moze da parira odlicnim rezultatima Vlade. Ana je nastavila odlicnim putem oporavka Srbije, naravno da ce da dobija uvrede od onih koji ponovo zele da ponize gradjane i pljackaju po drzavi.

stanko

14.01.2018 09:20

Rezultati stoje iza rada Vlade Srbije i to je jedino merilo, dobrog rada.

daca

14.01.2018 09:21

Ana je jedna od boljih premijera koje je Srbija imala.

seka

14.01.2018 09:57

@daca - Uverena sam da ce se izboriti sa prljavom kampanjom opozicije na sebi svojstven nacin,trudom,radom i stvaranjem bolje buducnosti.

Miki

14.01.2018 09:25

Upravo tako, uvrede i šalju ljudi koji nemaju rezutat rada za narod, ali rezultat u njihovim džepovima je impozantan.

Veselinka

14.01.2018 09:26

Kako vreme prolazi, zaista shvatam zasto je Ani dodeljena funkcija premijera, ona je izuzetna osoba, koja nema u sebi nimalo sujete, pritom je radna, vredna, preduzimljiva i ozbiljno shvata svoj posao. Svaka Vam cast, Ana, imate moju punu podrsku!

Bilja

14.01.2018 09:32

Ana je profesionalac! Stalozena, fokusirana! I ne treba da se bavi carsijskim kva kva....ima zena vaznijeg posla! Bravo Ana!

Daliborka

14.01.2018 09:33

Kad te neko vređa to govori kakav je on, a ne kakav si ti. U ovakvim situcijama čovek treba da ostane dostojnstven i da ne odgovara na uvrede.

ana

14.01.2018 09:37

A ako neko moze da prica o rezultatima onda je to ova vlada sa premijerkom i predsednikom!

Sanja

14.01.2018 09:37

Ne treba da obraća pažnju na kritike. Ona odlično radi svoj posao i nema potrebe da sluša te gluposti.

Radmila

14.01.2018 09:37

Upravo tako, samo su vazni rezultati

Orleanka

14.01.2018 09:39

Naša premijerka Ana Brnabić je postigla izvanredne rezultate, zbog čega je ljubomorni vređaju!

ZELJKO

14.01.2018 09:40

Odlican intervju,kratki, jasni odgovori.Malo price, mnogo dela.Pravi premijer-ka.

Draganab

14.01.2018 09:41

Drznika sa zlim jezicima ce uvek biti, ali nasa vlada na celu sa Anom marljivo radi

Dex

14.01.2018 09:43

Mislim da premijerka i predsednik drzave funkcionisu kao odlican tim. Srbiji je takvo vodjstvo neophodno.

Sojic

14.01.2018 09:52

Rezultati su fantasticni Nego ovi prethodni tajkuni sve upropastise.Manite se vise vuciceve demagogije i dajte JEDAN konkretan rezultat!!!!!

Maki

14.01.2018 09:52

Svaka cast Ana, vrlo dosledno a treba ostati dosledan dok vas pljuju i vredjaju, trebalo se izboriti sa tim.

Maki

14.01.2018 09:54

Odlicni odgovori, bas tako i ja mislim i sve mi je jasnije sto je izabrana za premijerku. Lepo objasnjenje opozicije, nije tamo nista logicno osim velika zelja da se bude na vlasti, ksim toga nisam videla nikakvu normalnu ideju i program ..

Maki

14.01.2018 09:54

Bravo Ana, samo tako nastavite!

Zorica

14.01.2018 09:56

Naravno da su vazni KKS,SE,urin,holesterol,trigliceridi,glikemija

srpkinja

14.01.2018 09:58

Svaka cast Ani koliko je realna i jednostavna.njene reci da bi se sa Vučićem konsultovala i savetovala i da nije predsednik Republike i lider SNS-a, zato što je on bio vrlo uspešan premijer,i ima od koga sta da nauci,obzirom da on dobro poznaje Srbiju.

HOKI PINER

14.01.2018 10:00

Ogromnoj većini gradjana jasn je da je Brnabič posvećena poslu i interesima Srbije i da predano radi na poboljšanju stanja u Srbiji.

Uroš

14.01.2018 10:02

Iza premijerke ostaju rezultati,opoziciji ne vrede uvrede.

Visnja

14.01.2018 10:03

Zbog ovakvih(jedinih ispravnih)stavova i jeste na poziciji kojoj jeste.

Nikola

14.01.2018 10:06

Premijerka i ova vlast su predati radu da bi se bolje živelo u Srbiji, zato se neće obazirati na uvrede opozicije. Opozicija ne ume ništa drugo nego da vređa vlast, zato jer nemaju nikakve argumente za napade jer vlast dobro vodi Srbiju.

Uzun

14.01.2018 10:07

Građani cene rad i rezultate rada. Zato mislim da opozicija u Beogradu nema šta da traži na izborima.

srpkinja

14.01.2018 10:07

Ana i vise nego realna,bez grama sujete. Posebno u delu teksta gde govori o Predsedniku Vučiću, kao jedinom politicaru koji je imao hrabrosti da zapocne poziv na nacionalni interni dijalog,i da je to jedini odgovoran način da se to pitanje rešava,pitanje Kosova naravno.

Simka

14.01.2018 10:15

Ti koji vređaju ne mogu se pohvaliti nikakvim rezultatom.

Jana

14.01.2018 10:18

Ljudi koji ne rade nista i nemaju nikakve rezultate, na zalost, mogu samo da se dokazu kad unize druge na neki prost nacin! tuzno.

rada

14.01.2018 10:20

Brnabić ima dobru saradnju sa Vučićem i uspešno vodi vladu

pera ciganin

14.01.2018 10:21

Uvek ce biti onih sa zlim jezicima, ali na celu sa Anom i vladom ostvaruju rezultate.

Branko

14.01.2018 10:29

Samo kukavice i slabići udaraju na taj način kao što neki prozivaju premijerku,neka im je na čast.

Nedeljko

14.01.2018 14:40

@Branko - Takve osobe nemaju čime da se pohvale pa zato pribegavaju uvredama.

Nikola

14.01.2018 10:29

Vlast da se obazirala na uvrede ne bi ništa uradila. Pokazali su da su im bitniji rad i vođenje Srbije nego uvrede opozicije.

Dragana

14.01.2018 10:42

Neosporiva sposobnost premijerke! Sve pohvale!

Jana

14.01.2018 10:43

Premijerka je mnogo jača žena, nego što su mnogi mislili.

Viktorija

14.01.2018 10:45

Premijerka Ana je osoba koja radi svoj posao i ostvaruje dobre rezultate.Ljudi koji vređaju nemaju rezultate već na taj način pokušavaju da omalovaže one koji ih imaju.Zato se Ana ne obazire na uvrede jer građani cene rad a ne cene one koji hejtuju.

Kole SO

14.01.2018 10:50

Potpuno nebitna ličnost. I Vučić je nebitan, samo se slika i ispunjava želje Brisela.

Nedeljko

14.01.2018 14:39

@Kole SO - Da li su želje Brisela odbijanje uvođenja sankcija Rusiji, produbljivanje saradnje sa istom uz vojne vežbe i česte posete zvaničnika? Budite bar malo realni.

Najobicniji penzioner

14.01.2018 10:56

Divno, sada mi vrati moju penziju i sve sto je do sada nezakonito oteto.

Marija

14.01.2018 10:58

Mislim da premijerka korektno i odgovorno obavlja ovu funkciju.Verujem da će se u narednom periodu još više videti rezultati njene vlade.

ivana

14.01.2018 10:58

Tako je, uvek ce biti onih koji kritikuju , ali rezultati su najbitniji.

Mile

14.01.2018 10:59

Nisu bitne reci bitna su dela.

Milan

14.01.2018 10:59

Reuzltati su za svaku povalu! Svaka čast premijerki i Vladi Srbije!

GajbexG

14.01.2018 11:00

Premijerka lepo govori i ima ispravne stavove.Vredna je i maksimalno se trudi.

nina

14.01.2018 11:21

Ne treba se obazirati na razne komentare i uvrede,cinjenice govore same po sebi,narod vidi koliko se radi u Srbiji otkada je SNS na vlasti.

marko

14.01.2018 11:22

Ana je veliki strucnjak i politicar. Ona radi predano i pozrtvovano u interesu boljeg zivota gradjana Srbije i postize rezultate. Sve ostalo treba ostaviti po strani.

Princeza90

14.01.2018 11:24

Premijerka ima odlicne rezultate za razliku od nekih. Njoj su bitni rezultati i to pokazuje koliko je predana svom poslu i koliko joj je narod bitan.

Anči

14.01.2018 11:25

Privatni život neke osobe je privatni zivot. Mnogo vaznije od toga su rezultati rada nase Premijerke a bice ih vremenom sve vise i vise.

Sale

14.01.2018 11:27

Svaka čast našoj premijerki i ministrima u njenoj Vladi. Rezultati govore više od reči.

justin

14.01.2018 11:27

A rezultati pokazuju napredak.

dana82

14.01.2018 11:27

Pametno! Samo napred!

Bibi

14.01.2018 11:29

Profesionslnost u poslu je najbitnija, ne obracati paznju na raznorazne price.

Marko

14.01.2018 11:34

Rezultati su najvažniji, a Ana to iza sebe ima.

Nina

14.01.2018 11:35

Premijerka radi u interesu građana Srbije, ima moju podršku!

Pera Detlic

14.01.2018 11:37

Kad sidjete sa vlasti i oformi se komisija da ispita gde ste trosili pare videcemo koji su vasi rezultati.Naravno ako dodje neka postena vlast i posteni ljudi.

Čarnojević Arsenije

14.01.2018 11:37

Rezultati govore vise od reči,a Ana ih ima.

aca021

14.01.2018 11:43

Bez uvrede, a koji su to rezultati?

Viki

14.01.2018 11:43

Odlican intervju, vrlo jasni i direktni odgovori.

Savo

14.01.2018 11:43

Iskreno verujem da ce gradjani Beograda na izborima prepoznati rad i rezultate a ne demagogiju opozicije.

gaga

14.01.2018 11:44

Samo rezultati i dobro za građane je jedina mera vlasti, samo tako nastavite.

Viki

14.01.2018 11:45

Svaka cast premijerki na dosadasnjem radu, zelimo joj uspeha u daljem radu i da nastavi ovako.

Viki

14.01.2018 11:48

Cvrst i jasan i odlucan stav nase premijerke. Posao premijera nije ni malo lako raditi, jer ste odgovorni i za ono sto jeste i za ono sto niste uradili. Ana odlicno radi kao premijer.

Tanja

14.01.2018 11:48

Ana radi odlicno posao premijera, iza nje su rezultati! Pokazala je da se ne obazire na uvrede, vec da radi punom parom u interesu Srbije.

Sanja

14.01.2018 11:48

Ana Brnabic savesno radi svoj posao.Ona i predsednik Vucic predstavljaju jedan uigran i pobednicki tim.

Viki

14.01.2018 11:50

Sve sto je premijerka rekla vezano za izbore u pravu je. Sada ce krenuti najprljavija kampanja protiv ljudih koji su uradili nesto u korist Beograda, a vodice je ljudi koji nisu nista uradili i kojima smeta uspeh sadasnje vlasti.

rrrrrrrrrrrrrrrrrrr

14.01.2018 12:25

@Viki - mogu oni da pricaju sta hoce ,narod sve vidi i tako ce opozicija i proci na izborima

Miodrag45

14.01.2018 11:50

Da, stvarno, Šabac ruši Beograd. To je fenomenalno. I fabrika automobila u Kragujevcu bi imala šta od njih da nauči. Umesto da proizvode bolje je da repariraju havarisane i prodaju ih kao nove. Isto je i u politici.

Viki

14.01.2018 11:52

Bravo Ana i ne treba se obazirati na uvrede ljudi koji nisu iskreni pre svega prema sebi, a o drugima i da ne govorimo.

Miodrag45

14.01.2018 11:53

Naravno, rezultati pre svega. Niko kod mene ne dolazi da oporavlja automobile što sam jak nego što sam dobar majstor!

Maja

14.01.2018 11:54

Naravno da se ocekuje prljava igra od strane nekih, na to Ana mora da se pripremi.

Mima

14.01.2018 11:55

Hrabra zena koja prima niske udarce.

Miodrag45

14.01.2018 11:57

Sve korektno, pošteno i iskreno!

JELENA

14.01.2018 11:59

Tako je, rezultati su najvazniji a oni su vise nego ocigledni.

Danilo

14.01.2018 12:00

Očekuje se prljava kampanja, jer će opozicija gledati na sve načine da pljuje po SNS-u, jer nemaju plan i program za Beograd, već samo žele da pljuju one koje rade i doprinose.

Bojan

14.01.2018 12:02

Najlakše je kritikovati, voleo bih da vidim te hejtere kako bi se snašli da su na Aninom mestu.

Mica

14.01.2018 12:06

Uvreda ce uvek biti. Bitno je od koga dolaze, u ovom slucaju bice zanemarljive.

Leka

14.01.2018 12:06

Ti koji vredjaju govore samo o sebi i nista drugo

MilicaM

14.01.2018 12:06

Zena radi savesno svoj posao a neke njene licne stvari i opredeljenja su samo njena i ne vidim razloga za komentarisanjem.

Milena

14.01.2018 12:07

Pametna zena,ne obazire se na spekulacije i uvrede,zna da savesno i dobro radi svoj posao...

lantern

14.01.2018 12:16

Bitno je da ima razultata, za uvrede ćemo lako.

Jeca

14.01.2018 12:16

Dela i rezultati su bitni, a price nikome ne znace.

Baki

14.01.2018 12:19

Premijerka je žena koja zna šta radi i vrlo je uspešna u tome.

Palcica2015

14.01.2018 12:21

Tako je a ti si itekako pokazala rezultate i hvala ti na tome.

Darko

14.01.2018 12:22

Nabrojani rezultati Vlade govore da se vredno i pametno radi.

Dzoni

14.01.2018 12:22

Ана Брнабић је показала да је способна за место премијера и да председник Вучић није погрешио када јој је поверио мандат...

Palcica2015

14.01.2018 12:23

Blago majci sto te rodila.Zalazes se za tvoj narod do srzi.

Realno

14.01.2018 12:24

Njena pozicija je udarna. Svaka joj čast pored ostalog što se oduprla svim uvredama i izdržala sve to. Time pokazije da je jaka ličnost.

aca

14.01.2018 12:30

Brnabićka razmišlja kao pravi profesionalac.

Nedeljko

14.01.2018 14:35

@aca - Stav joj je na mestu. Zrelo i činjenično razmišljanje je neophodno za uspešan rad.

Milos

14.01.2018 12:35

Rezultata rada su najvazniji i zato samo tako nastavite!

slobodan

14.01.2018 12:39

Ni ne treba da se obazire. Rezultati se vide, a ljubomorne duse mogu samo da zavide i pljuju.

Mina

14.01.2018 12:39

Slažem se sa premijerkom da narod zanimaju rezultati, a ne prazna obećanja i prljave kampanje nesposobnih političara.

Una

14.01.2018 12:41

To je njihov način borbe, za drugo ne znaju.

Ana

14.01.2018 12:46

Bas me prijatno iznenadila ovim intervjuom, a i generalno svojim stavovima i radom.

Gana

14.01.2018 13:14

@Ana - To je vredna i radna zena koja se zaista bori.

miki

14.01.2018 12:52

Naravno da su rezultati naj vazniji. Rezultati se pamte.

Hana

14.01.2018 13:12

@miki - Rezultati su jedino sto je vazno.

pera

14.01.2018 13:09

Njena pozicija je udarna. Svaka joj čast pored ostalog što se oduprla svim uvredama i izdržala sve to.

Bea

14.01.2018 13:13

Psi laju karavani prolaze.

Zmajci

14.01.2018 13:22

Zena je prepametna i zna kako se radi posao. To sto drugi koriste neprikladnr konstrukcije recenica, to samo go ori o njihovoj nesigurnosti. Premijerka je usmerena ka sto boljim rezultatima.

BeliOrao

14.01.2018 13:23

Važni su odlični rezultati i timski rad. Treba nastaviti istim tempom.

Viki

14.01.2018 13:40

Najbitnije je da Vlada funkionise kao tim, da svi rade za jedno a to je da Srbija postane ekonomski i politicki jaka i stabilna zemlja.

Lola

14.01.2018 13:41

Ana ne treba nikome da objasnjava svoj privatan zivot, ona sa tim nikoga neugrozava. Ana je dala odlicne rezultate kao premijerka Srbije.

Viki

14.01.2018 13:42

Nasa zemlja ima odlicnu buducnost uz ovakve mlade i perspektivne ljude. Ljudi koji vole Beograd i celu Srbiju jedino mogu da oporave nasu drzavu.

Viki

14.01.2018 13:44

Drago mi je da su na celu nase drzave mladi, ostvareni i ispunjeni ljudi kojima nije prioritet reklama i licni interes vec oporavak nase zemlje.

Momir

14.01.2018 13:45

Premijerka nema razloga da se obazire na negativne komentare i uvrede jer za dobrim konjem se dize prasina.

Ariz

14.01.2018 19:26

@Momir - Samo neka nastavi da radi vredno kao i do sada, to ce ih najvise zaboleti.

marija

14.01.2018 13:54

Kao i svako ozbiljan i uspesan, kad bi se bavila time sta drugi pricaju ne bi radila ono sto treba.

sloga

14.01.2018 13:58

Ne smemo sada da pokazujemo nejedinstvo, sada kada nas naši zapadni neprijatelji stiskaju zbog pokušaja da se otmemo od njihovog smrtonosnog zagrljaja.

sanja

14.01.2018 14:00

Neuspesni vredjaju, uspesni rade.

miki

14.01.2018 14:01

Svaka joj je na mestu. Nije ni cudo sto je Vucic bas nju izabrao za premijerku nase drzave. Zena je pametna i ima veliku hrabrost kao zena da ucini nesto dobro za nasu drzavu iako ima sa svih strana napade i uvrede i lazi.

tara

14.01.2018 14:10

Nasa Vlada ima odlicne rezultate rada i to je najvaznije, samo tako se i nastavi.

pera ciganin

14.01.2018 14:15

Ana mladi ste i sposobni ,i samo tako nastavite , imamo poverenje u vas.

Nikica

14.01.2018 14:22

Svako vredjanje pokazuje kakvi su oni sto vredjaju i da na taj nacin pokazuju svoju slabost.

Nikica

14.01.2018 14:23

Najvaznije je da ona odlicno obavlja svoj posao.

Mila

14.01.2018 14:24

Svaka cast Premijerka ima stav iza nje su rezultati.

Ivona

14.01.2018 14:27

Samo rezultati govore o nečijem radu.

brkacrni

14.01.2018 14:30

Niko nije verovao u rad premijerke a ona je dokazala suprotno i uspesno vodi vladu Srbije.

Nedeljko

14.01.2018 14:31

Uvek će se naći nesavesni ljudi koji će vređati i kritikovati bez obzira na sve. Kod takvih problem je u njima i zato ne treba se osvrtati na to. Samo rad, trud i dobri rezultati su važni i iste će ceniti oni koji au razumni i objektivni.

Vuk

14.01.2018 14:50

Bas tako. Nek kvarna opozicija samo kritikuje i komentarise a Vi nastavite svoj posao kao sto ste radili i do sad.

Milan

14.01.2018 14:57

Kada je neko siguran u ispravnost svog rada, naravno da se neće obazirati na uvrede. Svako poštovanje za premijerku!

Miki

14.01.2018 14:57

Zrela razmišljanaj i stavovi ozbilnog Premijera. Samo napred.

Vanja

14.01.2018 15:01

Anu nema ko da kritikuje. Ona je sve uradila ono sto je i obecala

dada

14.01.2018 15:11

Neka vredjaju,ona zena daje rezultate i to je ocigledno.

maki

14.01.2018 15:14

Ispravno! Budale, tajkune i lopove treba ignorisati maksimalno a Vi nastavite i dalje uspešno da radite. Uspeh ih najviše i pogađa!

robinhude84

14.01.2018 15:17

Tako je dela govore vise no reci!

IQ

14.01.2018 15:22

Rezultati su ono sto narod ceni

Bojan

14.01.2018 15:37

Oni koji ništa ne rade uglavnom kritikuju radne i vredne ljude.

Smilja77

14.01.2018 21:48

@Bojan - Potpuna je sramota Amfilohija za sve zlurade komentare koje je uputio na Anin račun. Sram da ga bude

cica

14.01.2018 15:53

Meni se ova žena dopada i njen način razmišljanja, njen rad koji je dokazao koliko vredi.Podržala sam njenu kandidaturu i sad sam zadovoljna jer se dokazalo da sam u pravu.

Zaklina

14.01.2018 16:00

Rezultati govore za nju.Zena uspesno vodi vladu.

Anja

14.01.2018 16:02

Ne treba se obazirati na druge sta pricaju i uvrede vec treba da se gleda da se opravda poverenje koje je dato postignutim rezultatima.

rada

14.01.2018 16:02

Naravno, rezultati su najbitniji, u martu će kristalno jasno biti, koga želi Beograd, i pored opozicijske prljave kampanje!

Ivan

14.01.2018 16:36

Pametna zena koja ostavlja rezulte iza sebe

tijana

14.01.2018 16:42

Rezultat su najvazniji, a uvrede i negativni komentari nebitnih ljudi su iz ciste sujete i ljubomore. Njihova vaznost jednaka je 0.

Draganab

14.01.2018 16:42

Veoma pametna zena, veoma sposobna i vredna zena, zli jezici ostaju zli jezici

ipsilon

14.01.2018 20:19

@Draganab - Zena ili muskarac,seksualno opredelenje treba to da resi,a mnoga pitanja ostaju neresena,sirotinja nista nema od njenih hvalospeva.

Jovana

14.01.2018 16:53

Ana je dobar premijer, i ima jako dobre rezultate iza sebe!

DARKO

14.01.2018 16:54

U martu će kristalno jasno biti, koga želi Beograd, i pored opozicijske prljave kampanje!

Simić

14.01.2018 16:55

Svaka čast,premijerka sa rezultatima.

nada

14.01.2018 17:03

Svakako da su samo i jedino rezultati bitni a Vlada Srbije na celu sa predsednikom ima odlicne rezultate u korist gradjana Srbije, sto ce se i dokazati na gradskim izborima jer ce sadasnja vlast dobiti poverenje zadovoljnih gradjana!

kristinad

14.01.2018 17:08

Niko ne moze da ospori rezultate Vlade i to, da je Ana odlicna premijerka.

Olja

14.01.2018 17:13

Brnabicka je veliki profesionalac.

Nikica

14.01.2018 18:08

@Olja - Pokazala je da moze da izadje na kraj sa svime na vrlo profesionalan nacin i da svoj posao obavlja odlicno.

Tomislav Petrovic

14.01.2018 17:17

Pas laje, vetar nosi. Tako i izjave opozicije.

Seka

14.01.2018 17:19

Slazem se ,podrska Ani.

Ina

14.01.2018 17:30

Tako je , Ana, samo hrabro. Uvek su gori za boljima pricali.

kaca

14.01.2018 17:32

Veliki ljudi sa velikim delima su najcesce skromni.

Marija

14.01.2018 17:35

Brnabićka je izuzetno pametna i sposobna premijerka, savršen tim sa predsednikom Vučićem. Opozicija je već odavno tužna prošlost Srbije.

Birac

14.01.2018 17:39

Kompliment Presednice Brnabic, Kao covek ste jedinstveni kao politicar izuzetni. Samo napred, uz vas je narod Srbije koji vam veruje i veoma vas ceni i postuje, kao ceveka naravno kao posebno dobrog politicara sadasnjeg vremena. Ponosno smo na vas presednice Brnabic!!!!!!!

Perica

14.01.2018 18:00

I ne treba se opterećivati nebitnim stvarima

3t

14.01.2018 19:09

Ana su krenuli da kritikuju i pre nego sto je preuzela funcija a ona je uprkos svemu nastavila da radu posveceno i pozvrtovano svaka cast na hrabrosti i dobrom radu Ana

Rastko

15.01.2018 00:42

@3t - Slazem se. Ana je borac,hrabra i jaka zena dobar primer za sve nas . Samo tako nek nastavi a rezultati govore za nju.

aca021

14.01.2018 19:39

Bez uvrede, a koji su to rezultati?

3t

14.01.2018 19:41

Kriticara ce uvek biti, samo nastavite da radite ne obazirite se na njih oni nikada nista u zivotu nisu uradili

Kanjon

14.01.2018 21:53

U potpunosti je opravdala moje sumnje, kojih je, priznajem, bilo. Svaka čast za postignute rezultate.

Jasna Simonović

14.01.2018 22:47

Normalno, kad Šapčani, Kragujevčani, Nišlije, više ne postoje...svi su jednom nogom u Beogradu...valjda zato što virtuelni radnici i kompanije u tim gradovima ne plaćaju porez kome treba, pa onda ljudi zabadaju nos u tudji lonac!? (npr. neverovatno mi je da je grad Kragujevac u takvoj bedi pored SBB-a, neverovatno mi je da lingvistička škola ima tri lokacije u Beogradu a svi radnici na crno!?)...ako pak zaboravim sada šta je iz Šapca sve bilo došlo u Ministarstvo zdravlja Jugoslavije i uništilo

Rastko

15.01.2018 00:40

Ana je jaka zena i vecina tih sto je prozivaju nebi imali upola snage da se bore sa stvarima i za sve za sta se i sa cim Ana vrlo uspesno bori.