Strelac i asistent: Abubakar Oumaru
Oliver Bunić
Strelac i asistent: Abubakar Oumaru
Strelac i asistent: Abubakar Oumaru, Foto: Oliver Bunić

 

Oumaru je bio oduševljen zbog velike pobede, slavilo se uz šampanjac sa upravom u avionu, a prilikom povratka u Beograd brzonogi krilni napadač srpskog šampiona je sumirao utiske.

 

Montero bolji od Oumarua

Odlična partija Abubakara Oumarua u Holandiji omogućila mu je da se nađe u najužem izboru za igrača 5. kola Lige Evrope. Ipak, gol i asistencija protiv AZ Alkmara nisu bili dovoljni za priznanje, koje je pripalo Frediju Monteru iz lisabonskog Sportinga. Podsetimo, krilni napadač Partizana dobio je laskavo priznanje na samom startu najmasovnijeg evropskog takmčenja.

- Svi smo odigrali dobro, ekipa je bila odlična. Ovo je timska pobeda, nije zbog mene i zbog mog učinka, nego zbog saigrača koji su mi omogućili da postignem gol i asistiram. Ako nastavimo ovako da igramo kao protiv AZ Alkmara, nećemo imati problem ni u jednoj utakmici - rekao je Abubakar.

Više problema Oumaru je imao sa klizanjem po terenu AFAS stadiona nego sa defanzivcima AZ Alkmara. U više navrata je padao po terenu, delovao je poput Bambija na ledu, ali je na kraju potvrdio klasu. Prvo je bio surovi egzekutor iz peterca, a kasnije se našao u ulozi asistenta.


- Ovo sigurno nije moja najbolja utakmica u dresu Partizana. U prvom poluvremenu imao sam veliki problem sa kopačkama, klizao sam se, zbog čega sam morao da se preobujem na pauzi. Posle sam dao gol na odličnu asistenciju Ninkovića. Uz takve centaršuteve uvek mogu da dam gol - ističe hitronogi Kamerunac.


Na pitanje šta očekuje u nastavku Lige Evrope, ljubimac “grobara” nije imao dilemu:
- Ovo šansu ne smemo da propustimo. Moramo da budemo koncentrisani i da napravimo dobar rezultat protiv Augzburga u poslednjem kolu uz pomoć naših navijača - zaključio je Oumaru.

Komentari (1)

Mladen

28.11.2015 09:51

A kako ste vi to igrali majke ti? Ajde ne budali, dobro ste jos u derbiju i prosli, jedino vi mozte biti zadovoljni sa 3:1. Trebali smo vam pet komada dati. Ni tih 29 boddova ne bi imali da vam sudije nisu navulke. Pomenucu samo Vozdovac!!!