Direktorka kolegi nije produžila ugovor o radu
Goran Srdanov
Direktorka kolegi nije produžila ugovor o radu

Goran Srdanov

Ne daju mu da radi, Foto: Goran Srdanov

Diskriminacija na delu! Nastavnik scenske šminke Mihael Deljaković Matović von Konig Gegenbauer, koji je radio u Tehničkoj školi „Pavle Savić” u Novom Sadu, protiv čije direktorke je dobio spor zbog mobinga, već pune četiri godine ne može nigde da se zaposli, iako je u pojedinim školama u kojima je konkurisao bio jedini pogodan kandidat na listi!

Samo je skandali prate

Inače, Vesna Bursać, bivša direktorka TŠ, i ranije je bila pod lupom nadležnih. Naime, pre nekoliko godina inspekcija je utvrdila da je tokom četiri godine učenicima smerova Scenski maskeri i Vlasuljarstvo izdala oko 20 nevažećih diploma.

Naime, „Alo!” je već pisao da je tadašnja direktorka TŠ „Pavle Savić” Vesna Bursać konstantno omalovažavala i vređala Mihaela zbog seksualne orijentacije i nemačke nacionalnosti, a jednom prilikom je čak pred nekoliko kolega odbrusila:

- Dok sam ja direktor škole, ova švapska pede*čina neće tu raditi!

Iako je Mihael još novembra prošle godine dobio presudu Višeg suda u Novom Sadu u svoju korist, u kojoj se, između ostalog, zabranjuje dalja diskriminacija, odluke suda očito nema ko da poštuje.

- Džaba meni što sud kaže da su me diskriminisali i da moraju da me zaposle kad sam već jedini kandidat koji ispunjava uslove, kada to niko ne poštuje. Iako sam pokušao ponovo i u toj školi da se zaposlim, i to nakon što je postavljena nova direktorka, nisu hteli da me uzmu u radni odnos. Štaviše, bivša direktorka Vesna Bursać gde god joj se ukaže prilika priča sve i svašta o meni i govori kolegama da ne treba da me zaposle. Nisam verovao da može imati toliki uticaj, ali sada, nakon silnih mesta za koja sam konkurisao, a odbijali su me iako sam bio jedini pogodan za posao, verujem da je uspela u svojoj nameri da niko ne zaposli, kako je rekla, švapsku pede*činu - rezignirano priča za „Alo!” Mihael.

On je, kaže, bio i u Ministarstvu prosvete kako bi se obratio za pomoć, ali već pola godine niko ništa nije uradio kako bi mu pomogao.

- Na pravdi boga sam ostao bez posla zato što neko mrzi Nemce i zato što je homofobičan. Sada živim sa majkom, koja ima svega 14.000 dinara penziju, i to za 35 godina staža, a ima i dijagnozu da je na putu ka trajnom slepilu. Zato ne mogu da prihvatim politički azil u Nemačkoj koji mi se nudi kao pomoć, jer nemam kome majku da ostavim, moram da vodim računa o njoj. Sram ih sve bilo! Da molim za posao, a imam najveće moguće obrazovanje u celoj zemlji, i danas đaci uče po onome šta sam ja uradio, a sada sam na ulici, na putu da postanem socijalni slučaj - ogorčeno poručuje Mihael.

Komentari (13)

Nemoguce

12.09.2017 05:58

a moguce da te neko šikanira.

Alo bre

12.09.2017 06:31

Sramota za Srbiju ako se njenim gradjanima nude politicki azili.Sramota da se odluke sudova ne sprovode.Sramota je ali vasa jedina sansa gospodine Gegenbauer (ako primaju Nemce) jeste partija.Imaju sestrinske veze sa CFU te bi Stotelberg sigurno nesto mogao uraditi.A za mamu stizu bolja vremena ,povisica je iza coska. P.S. za ovu ironiju sudite vlast,ne mene.

Sale

12.09.2017 07:03

Glavno da je ministar Sarcevic procenio nepodobnost direktora Ljube .A takvih ,premazanih svim mastima kao ta Bursacka je ohoho.

Bane

12.09.2017 08:11

Ako neces u partiju (primaju li Nemce?) zovi Stolterberga (njega ovde svi slusaju) a za mamu nebrini,povisica je iza coska.

Pera Detlic

12.09.2017 08:54

Mihaile ja sam srbin pa se patim evo 15 godina nemam posla, nisam hteo ni u jednu partiju niti da radim i glasam za njih zato sam ovako surovo i kaznjen.A ko bi normalan sa izdajnicima i lopovima hocu da umrem posteno da nemam mrlju u karijeri kad odem na onaj gore svet.

e pa to što necemo

12.09.2017 09:11

@Pera Detlic - mrlju umrecemo ko zadnji prosjaci! Mafija nas gazi!

Milo Goodstein

12.09.2017 13:34

@Pera Detlic - 15 godina bez posla....sto bi rekao oven vilson "Vau"...ti ili si pogresio profesiju ili imas mnogo dobre roditelje....

Ujka Zitko PFK

12.09.2017 09:20

Ja sam na vreme zbrisao iz Srbije.Zao mi je mog naroda koji se muci.

nedjo

12.09.2017 19:57

@Ujka Zitko PFK - svaka čast

XXL

12.09.2017 12:16

Kao što sam i ranije komentarisao da iz sudova ne izlazim evo već 32 godine pa se pitam GDE su sada 'tumači' zakona pa i sudskih presuda Onih koji mi se ponekad 'nakače' na komentar kao u jednom od poslednjih komentara koji sam postavio od objavljenih textova na ovim stranicama? EVO im sada prilika da uzmu u zastupanje Ovoga divnog čoveka i omoguće mu 'silom prava' da se ispoštuje sudska presuda (ha, ha, ha). Naravno kao poznavaoci struke obzirom na edukovanost da to mogu. Valjda ...

Milo Goodstein

12.09.2017 13:01

Uzimajuci u obzir da zivimo u zlatnom dobu politicke korektnosti ovo meni nezvuci kao diskriminacija vec kao "psovka" koja je sigurno izazvana nepozeljnim ponasanjem. Jel mozemo da cujemo njenu stranu price?

yoda

12.09.2017 13:16

Minimalac 1 euro, zemljo, otvori se!!! Milion ljudi u Srbiji nema posao, a ostatak ima minimalac! Nema veze sa tim sto si Nemac, ima veze sa lopovskom drzavom!!!

nedjo

12.09.2017 19:57

e,prijatelju,našo si ti gde da se usrećiš