Jelena Paunović
Alo!
Jelena Paunović

Alo!

Jelena Paunović, Foto: Alo!

Ostavili su ga kada je bio beba. Nijednu porodičnu sliku nema u albumu, ali ima lavovsko srce da javno priča o svom nimalo lepom životu. Svoje roditelje opisao je u pesmi koju je otpevao. Dok je nastupao, žiri je plakao. Čim je spoznao svet oko sebe, uz pomoć prijatelja je našao roditelje.

Međutim, po drugi put su mu jasno stavili do znanja da ga ne žele. Oterali su ga kao pseto sa kućnog praga. Nisu mu dali ni odgovor na pitanje zašto ga nisu želeli i zašto ga ni sada ne žele. On je podignute glave otišao od njih. Shvatio je da je zauvek bez roditelja i da je to njegov životni krst. Nikada u svom životu nije osetio ljubav majke i podršku oca. Šta je njih dvoje nateralo da ostave plod svoje ljubavi i da nikada ne požele da ga imaju uz sebe, nikome nije jasno.

Nažalost, i danas, dve decenije kasnije, svedoci smo takvih slučajeva, u kojima najčešće majke ostavljaju tek rođenu decu. Poslednji slučaj bio je nekoliko dana nakon Nove godine u Vrnjačkoj banji, kada je u kontejneru prona- đena beba koja je živela svega 12 sati.

Još se ne zna ko je majka, ako je tako mogu nazvati, koja je ubila svoje dete. Ako nije mogla da se stara o malom biću, mogla ga je ostaviti nekome kome je to posao. Pružiti mu šansu da živi. Ne znači da ako ne raste uz roditelje neće postati čovek. Takvo dete može imati više ljubavi nego ono kome, sem novca, roditelji ništa nisu dali. Dejan je primer jednog o njih.