Čim padne temperatura, pojavi se poledica
RAS
Čim padne temperatura, pojavi se poledica

RAS

Čim padne temperatura, pojavi se poledica, Foto: RAS

- Vozače očekuju uglavnom suvi kolovozi, osim na području Vranja, Kuršumlije, Kruševca, Kraljeva, Požege i Smederevske Palanke, gde su zbog magle i sumaglice putevi vlažni - navode u AMSS-u. U područjima sa maglom temperatura je uvek niža, pa je zato opasnost od poledice veća.

Meteorolozi za danas najavljuju osetno zahlađenje, kišu i temperaturu do deset stepeni. Iako kažu da je verovatnoća za sneg mala, najavljuju da je on moguć u planinama tokom noći između subote i nedelje, kao i na severu Vojvodine, ali tek u tragovima.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), u ponedeljak ujutru mogući su mraz i magla, u utorak će biti umereno oblačno i uglavnom suvo, dok će u sredu i četvrtak biti suvo, a ujutru su mogući mraz i magla, koja će se ponegde zadržati i tokom dana.

Iz AMSS-a podsećaju vozače da su juče počeli i radovi na sanaciji bankina i loma kolovoza na delu državnog puta kod Begaljičkog brda u smeru Niš-Beograd, a oni će se izvoditi u periodu od sedam do 17 časova do 16. novembra.