Dani sreće: Slavica sa suprugom
privatna arhiva
Dani sreće: Slavica sa suprugom

privatna arhiva

Dani sreće: Slavica sa suprugom, Foto: privatna arhiva

 Kostić je teško ubistvo supruge počinio u noći između 24. i 25. aprila 2016. u svojoj porodičnoj kući u Trstu, u delu kuće koji je prethodno poklonio Slavici i koji je posle razvoda tražio nazad!

- Pusta sudbina! Sporili su se oko proklete kuće, koju je Dragoslav prepisao mojoj sestri. Njemu je sud 15. aprila prošle godine vratio sporni deo kuće, ali je zločin počinio pre nego što mu je rešenje uručeno! Slavicu je ubio 24. aprila, ne znajući da je sud presudio u njegovu korist. Po tom rešenju, Slavica je bila dužna da mu plati 7.000 evra za sudske troškove. Međutim, sve je to saznao tek kada je počela istraga za ubistvo i onda se tobože pokajao, govoreći: „Ne bih je ubio da sam znao da mi je sud vratio kuću!” Sa mojom sestrom je napravio ugovor o doživotnom izdržavanju, da bi joj ostao deo kuće. Posle razvoda su se sudili oko toga i to joj je na kraju došlo glave - kaže Dragan, teško uzdišući na svaki pomen sestrinog imena.

Majka: Pola duše mi otišlo s ćerkom

Milada Trujić, majka ubijene Slavice, kaže da je ubica dobio malu kaznu za opasan zločin koji je počinio.

- Bio je bolesno ljubomoran. Izjedala ga je ljubomora i zbog toga je ubio moju ćerku. Normalan čovek tako nešto nikada ne bi mogao da uradi. Pola moje duše je otišlo sa Slavicom. Svake nedelje idem na groblje u Kučevu i oplakujem moju jadnu ćerku - kroz suze je rekla Milada Trujić.

 - Nismo zadovoljni kaznom! Dragoslav se na sudu pokajao, al‘ šta to sada vredi. Naša Slavica mlada truli u zemlji, a on je dobio samo 16 godina! Ne daj bože nikome! Verujem u boga, jer sam 2011. imao tri saobraćajna udesa zaredom i sve ih preživeo, uprkos teškim prelomima kičme. Ubeđen sam da će bog kazniti i zlo koje je Dragoslav počinio. On ima rak prostate, skoro mu je konstatovan. Neće izdržati, uveren sam, ni tih 16 godina robije, niti će ugledati slobodu! - ogorčeno kaže Dragan, navodeći da je Dragoslav hteo da ubije i svoju prvu ženu.

Ubici skinuto osam godina kazne!

Dragan Trujić kaže da je Dragoslav bio optužen za teško ubistvo s predumišljajem, koje se u Italiji kažnjava sa 24 godine zatvora, ali da je priznanjem dobio manju kaznu.

- U Italiji se automatski smanjuje trećina kazne ako ubica sve prizna. Tako je Dragoslavu sa 24 godine odmah skinuto osam! Kazna od 16 godina je iznenađenje, jer se za slična dela mahom izriče 10-12 godina - kaže Dragan.

 

Ubica: Dragoslav Kostić

privatna arhiva

Ubica: Dragoslav Kostić , Foto: privatna arhiva

- Slavica mu je bila treća žena. Bio je od nje stariji čak 23 godine! Kad su se uzeli, 2001. godine, Slavica je imala samo 23 godine! Govorili smo joj: „Šta će ti duplo stariji čovek?!” Razveli su se 2014. i odmah su počeli problemi. Slavica iz prvog braka ima sina Nikolu (17) i ćerku Nevenu (16). Srećom da sa ubicom nema decu! Dragoslav ima troje dece iz dva različita braka. Njegov najstariji sin sada ima 45 godina i stariji je od mene i Slavice. U Trstu sam upoznao ubičinu prvu ženu. Pričala mi je da je i nju hteo da ubije i da joj je stalno pretio - kaže Dragan, koji sada živi u Beču.

Zločin se dogodio kada je Slavica krenula iz Kučeva na tromesečni rad u Trst. Kostić je pošao za njom i izbo je nožem u kući koju su delili. Telo je odvezao i bacio u šumu izvan Trsta, vratio se u Kučevo i zapalio automobil da bi prikrio tragove.

Međutim, snimile su ga kamere na graničnom prelazu, posle čega je priznao zločin i policiju odveo do mesta gde je bacio telo.

Komentari (3)

srpska stvarnost

21.04.2017 23:28

Žene kvarne, muškarci nasilnici.

meda

22.04.2017 07:30

Pohlepu je platila zivotom.

Meda

22.04.2017 11:58

Ubistvo s UMISLJAJEM, ne postoji nikakav predumisljaj!!!