Povređeni policajac se oporavlja
facebook
Povređeni policajac se oporavlja

facebook

Povređeni policajac se oporavlja , Foto: facebook

Osim Vladice, koji je zadobio dve ubodne rane u stomak i butinu, povređen je njegov brat Marko, koga su huligani brutalno pretukli.

Sumnja se da su navijači Rada sačekali Mitića kako bi mu se osvetili zbog njegovih intervencija. Policija je juče popodne uhapsila Marka K. i privela još petoricu momaka zbog ranjavanja policajca. Organizovana sačekuša za Mitića, koji radi u interventnoj jedinici policije, dogodila se u nedelju oko 22 časa u Proleterskoj ulici u naselju Kijevo u Rakovici.

Kako saznajemo, grupa od desetak mladića s kapuljačama sakrila se u blizini Mitićeve kuće, čekajući svojih pet minuta. Nedugo zatim, Mitić je zajedno s bratom krenuo do kontejnera kako bi bacio smeće, odakle su iz žbunja iskočili, kako se pretpostavlja, navijači. Usledila je opšta tuča, u kojoj je jedan od huligana potegao nož i policajcu ga zario u stomak, a potom i u butinu. Ceo kraj za kratko vreme bio je ispunjen policajcima koji su započeli potragu za napadačima.

- Verujemo da je do napada na Mitića došlo zato što se tokom intervencije zamerio nekom od navijača. Uhapšeni Marko K. već od ranije je poznat policiji jer je prošle godine sa još dvojicom prijatelja nasumično noževima ubodao prolaznike u Beogradu. On je na saslušanju rekao da mu meta napada nije bio policajac već da ga je greškom povredio jer mu je ličio na policajca kome se zamerio - rekao je naš sagovornik blizak istrazi.

Napad na policajca Mitića osudio je predsednik Sindikata srpske policije Lazar Ranitović, zahtevajući oštru kaznenu politiku.
- Svedoci smo sve učestalijih napada na policajce, ali zaboravljamo da oni predstavljaju državu - rekao je Ranitović. 

Blage kazne!

- Napadi na pripadnike policije jasna su poruka da se hitno mora promeniti kaznena politika. Kada se na to doda podatak da je u minulom periodu od 223 napada na policajce njih 94 uslovno osuđeno, a njih 110 sa kaznom zatvora od 30 dana do 10 meseci, sve je jasno - kaže Miloš Jelenković, predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

Komentari (3)

Dosledan

11.10.2016 08:48

Prosle godine je nasumicno ubadao prolaznike nozem,ove godine do sada policajca!Sledece godine? Cestitke pravosudju i vladi!!

Dejan

11.10.2016 11:29

@Dosledan - Tacno tako! Jos koliko puta sudije imaju nameru da ga pustaju na slobodu,pre nego sto nekog stvarno ubije! EJ PA ON JE.PROSLE GODINE.NASUMICNO UBADAO LJUDE PO BEOGRADU...!!!

sremica

11.10.2016 13:01

Te manijake na robiju, podužu za svako krivično delo! Posle izlaska sa robije, pred svaku utakmicu zatvarati ih na 48 sati! Ima da budu mirni kao bubice!!!