Mi smo samo vatrogasci: Ruski centar
Tanjug
Mi smo samo vatrogasci: Ruski centar

Tanjug

Mi smo samo vatrogasci: Ruski centar, Foto: Tanjug

U tekstu pod nazivom “Unutar ruske ‘špijunske baze’ na Balkanu” AP navodi da neke zapadne nevladine organizacije i vojni analitičari veruju da su Rusi napravili “malu prerušenu bazu koja prisluškuje američke vojne interese na Balkanu”, ali ne daje dokaze za te tvrdnje.

“U komandnoj sobi nalaze se veliki ekrani za nadzor, u skladištu spasilačka oprema, a nezavršena siva betonska zgrada služi kao centar za obuku”, opisuje novinar AP-a humanitarni centar, koji je nedavno posetio. Srbija je i dalje bliska Rusiji, dok su njeni susedi sve više “nepoverljivi” prema namerama i prisustvu Rusije, posebno u Bugarskoj, Rumuniji i Mađarskoj”, dodaje agencija. Zapadni analitičari navode da je baza odgovor Kremlja na širenje NATO u regionu.

Marija Zaharova

Associated Press

Marija Zaharova, Foto: Associated Press

Predstavnica ruskog MSP-a Marija Zaharova nije ostala dužna Amerima. Ona je odbacila navode da u rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu postoji “vojni faktor”.

- Spekulacije o tome da u tom centru postoji i neki vojni faktor nemaju nikakve osnove - izjavila je Zaharova. Ona je, govoreći o medijskoj kampanji na Zapadu usmerenoj protiv ruske intervencije u Siriji, istakla da se treba podsetiti stotine hiljada ubijenih civila nakon bombardovanja Jugoslavije, Avganistana, Jemena, Libije, Iraka i Sirije.

- I zašto upravo te zemlje okreću glavu od američkog bombardovanja Jugoslavije municijom... Znate li kakvom municijom? Pročitajte o tome na internetu. Isto tako, iz nekog razloga ne čujemo od ljudi koji se zalažu za ljudska prava adekvatne procene o onome što se desilo u Iraku tokom bitke za Faludžu. Oni treba da se sete kakvo se oružje tamo koristilo - rekla je Zaharova.

Komentari (2)

momazver

07.10.2016 07:52

Pa šta ste mislili..da ćete samo vi iz Bondstila moći da pokrivate ovaj deo Evrope,Sredozemlja i Crnog mora.....Daj bože da je tako kako *duva* AP,

Moca Seljak

09.10.2016 11:12

Samo lopovi i ubice sese uvek plase da i neko nedaj Boze ne osteti'Sav normalan svet koji drugome ne misli zlo zivi bez komleksa'