Sveća ljubav
Profimedia
Ljubav Zaljubljeni par Romantika

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Upoznali ste zanimljivog muškarca, i ma koliko vam „leptiri“ leteli po stomaku, on deluje poprilično hladno i nezainteresovano... Psiholozi i seksolozi tvrde da postoji način da navedete muškarca da vas zavoli. Kako kažu, treba samo da ispratite sledeće korake – i on je vaš!

Očarajte ga pogledom

Da, muškarci vole da vide lepe grudi i vitke noge, ali ih ništa neće oboriti kao pogled žene. Gledajte ga u oči i neko vreme ne sklanjajte pogled, to će ga naterati da zaboravi na vaš fizički izgled i seksualnu privlačnost i više će se zainteresovati za vas kao osobu. Profesor Zik Rubin sa Harvarda kaže da parovi koji se vole 75 odsto vremen provedu gledajući se u oči, samim tim, ukoliko navedete vašeg partnera da vas gleda u oči, njegov mozak će početi da dobija drugačije signale i počeće da razmišlja u pravcu „ljubavi“.

Budite kao on

Ne, to ne znači da treba da brijete bradu ili brkove. Već jednostavno pokušajte da delite interesovanja. Naučnici kažu da nesvesno hrlimo ka ljudima koji se bave sličnim poslom ili sa kojima imamo mnogo zajedničkih tema. Isto tako, više će nas privući oni ljudi koji prave iste grimase kao i mi. Zato, pokušajte da se smejete kada se i on smeje. Kada vidite da je ozbiljan i da mu nije nidočega, ispratite taj njegov osećaj. Tako ćete se zbližiti i on će vremenom početi u vama da vidi srodnu dušu.

Ne folirajte se

Lepo je ukoliko imate zajedničkih interesovanja, ali nemojte slagati da vas nešto interesuje samo da biste njemu bili zanimljiviji. Da, on obožava fudbal, ali vas trčkaranja za loptom nervira. Možete da se pretvarate neko vreme, ali će istina kad-tad izaći na videlo, i sav vaš trud pašće u vodu. Fokusirajte se na ono što zaista interesuje oboje! Probajte nešto novo, možda i zavolite. Ukoliko pak vidite da ne ide, pokušajte njega da zainteresujete za neki vaš hobi.

Provodite što više vremena zajedno

Ukoliko ste primetili da on inicira da se viđate, pokušajte da iskoristite priliku i da što više vremena provedete zajedno. To će mu dati priliku da vas što bolje upozna i da vas „sagleda iz svakog ugla“.

I distanca ume da bude super

Taman kad ste ga navikli da ste stalno zajedno, malo se distancirajte. Ne, to ne znači da se ne vidite danima, ali skratite vreme viđanja. To će ga naterati da razmišlja o tome koliko mu je lepo u vašem društvu, a potom će početi da razmišlja sve više o vama i o onome što oseća... Ukoliko su ta osećanja pozitivna, korak ste bliže ljubavi.

Tražite pomoć

Svi mi volimo da budemo nekom potrebni. Zbog toga nemojte da se predstavljate kao samostalac koji će sve da uzme u svoje ruke. Zamolite ga da vam pomogne oko nečega. Na taj način osetiće se korisnim, a ukoliko „uhvati“ sebe da čini nešto za vas postaće svestan da mu je stalo do vas i poželeće da bude što prisniji.

„Poslednjih decenija žene su sve samostalnije, što navodi muškarce da pomisle da im ni za šta nisu potrebni – osim za seks. Samim tim neće sebi ni dozvoliti da razviju emociju“, tvrde psiholozi.

Dokažite da stojite čvrsto na zemlji

Žene koje znaju šta hoće i čine sve da to i ostvare veoma privlače muškarce. Možda vam se ovo kosi sa prethodnom tvrdnjom, ali ukoliko se na vašeg muškarca budete oslanjali apsolutno za sve, brzo će da vas ohladi i ostavi. Budite realni, niko ne želi da vuče stalno nekog na svojim leđima.

Humor je dobitna kombinacija

Da, za vezu muškarci traže ozbiljne devojke, ne balavice, ali to ne znači da treba da budete stalno mračni i da sve sagledate kao neka baba. Budite fleksibilni, šalite se, smejte se! Kao što žene vole da budu u vezi sa muškarcem koji zna da ih nasmeje i da im i najcrnji dan učine lepim, isto to vole i muškarci! Zato, osmeh na lice i osvojite njegovo srce!

Budite mu prijatelj

Da, muškarci vole da osvajaju, ali ne vole da se muče previše. Pustite ga da vam se približi, da vam se otvori i poveri. Budite tu za njega, i za lepo i za ružno. Ukoliko oseća da na vas može da se osloni i da sa vama podeli problem koji ima, to će vas više ceniti ali i voleti. Jednostavno, postaćete osoba koja mu je prijatelj a istovremeno se odlično provodite u krevetu!

Put do muškog srca vodi preko stomaka

Stara narodna i vrlo istinita. Ne, to ne znači da treba da navučete kecelju i da se ne sklanjate od šporeta, ali brinite o tome da li je gladan ili nije! Razmislite malo o tome, i vama prija kada vas pozove i pita da li ste gladni.

„Nije tu ključna hrana, već činjenica da oseti da brinete o njemu i da vam je stalo da njemu bude dobro i ugodno“, kažu psiholozi i dodaju da bi trebalo ponekad da iznenadite svog partnera pravljenjem večere.

Volite ga

Zvuči vam čudno?! Zašto? Kako očekujete da on voli vas ako vi njega ne volite. Psiholozi kažu da se često lažno zaljubimo jer želimo da neko brine o nama. Dobro se zapitajte šta osećate prema svom partneru! Nakon što to dobro izanalizirate, znaćete i kako da do kraja uđete u njegovo srce

Volite i sebe

Ovo je ključan i poslednji korak u ovom dugom putovanju! Ukoliko ne znate da volite i cenite sebe, kako očekujete da vas neko drugi voli. Tretirajte sebe kao da ste najbolji i vaš partner će vas prihvatiti kao najboljeg za sebe. Ovo se ne odnosi na vaš fizički izgled, već na vaš karakter. Volite sebe što ste empatični, što ste vredni i požrtvovani. Kada volite to kod sebe, vaše vrline će isijavati iz vas i on će ih pre uvideti i isto tako zavoleti.

Komentari (1)

Anja

10.10.2016 18:56

Moji slučajevi uglavnom su bili samoživnici kojima ništa nije valjalo osim njih samih.