Nataša Bekvalac
R. Ristić
Nataša Bekvalac

Instagram/bekvalceva

Nataša Bekvalac, Foto: Instagram/bekvalceva

Kući Nataše Bekvalac u Čeneju nadomak Novog Sada preti rušenje. Naime, u dokumentaciji piše da je Bekvalčeva preko tadašnjeg advokata podnela zahtev, ali ju je Gradska uprava za urbanizam i građevinske poslove Novog Sada odbila. Kao obrazloženje navodi se da na toj parceli nije dozvoljeno podizanje objakata jer je u pitanju poljoprivredno zemljište, a ne građevinsko.

- Nataša je kupila plac u Čeneju na kojem je počela da gradi kuću s bazenom. U to vreme je bila u braku sa direktorom "Pionirskog grada" Ljubom Jovanovićem koji se time bavio. U međuvremenu njih dvoje su se razveli, a Ljuba je sve papire za dobijanje građevinske dozvole ostavio advokatu. On je u pevačicino ime, u junu ove godine podneo novi zahtev za izdavanje građevisnke dozvole, ali je odbijen - priča dobro obavešten izvor. On dodaje da je inspekcija Natašu upozorila da mora da dostavi ispravnu dokumentaciju ili će u suprotnom objekat biti srušen.

- Nataša je priložila svu dokumentaciju kao i nacrt objekta. Izlaskom inspekcije na teren i uvidom u papire, kao i u katastar, utvrđeno je da se zemljište koristi u namenu za koju nije predviđeno. Parcela je upisana kao njiva 1. klase, što znači da je u pitanju poljoprivredno zemljište na kojem nije dozvoljena grdanja. Može da se zida tek kad se primenjuje u građevinsko, što Nataša nije uradila. Za to su joj bila potrebna dodatna novčana sredstva, kao i posebna papirologija - kaže obavešten izvor za Kurir. Nataša posle porođaja planira da se iz stana na Dedinju preseli na salaš, ali pošto kuća nije završena, niti se zna šta će biti s njom, to za sada nije izvodljivo.

Komentari (4)

Тртрћко

29.11.2017 10:37

Моја сељанка очекује сваки дан папире да јој је њена кућа легализована на општини Гроцка.Њојзи ће требати ДВОГОДИШЊИ опоравак шта је доживљавала!Буквално то може да издржи само челик човек а нормалци јок.Плати ово!Плати оно!Пошто одлично влада компјутером или ти интернетом шокира се када прочита погрешна уписивања катастра?ДА ТИ СПРАВИМО ПЛАТИ 5 ХИЉАДА?Кад их није све побила пошто је пала у емотивно стање!За пет минута су исправили!Цртежи,цртежи,цртежи ... таксе,таксе,таксе на таксу?То ти кажем!

MAĆIČ@TRTrčko

29.11.2017 12:01

@Тртрћко - KOLIKO SHVATAM, VAŠA "SELJANKA" JE IMALA TJ. IMA IZGRAĐENU KUĆI KOJA NIJE LEGALIZOVAMA. PITANJE JE DA LI JE OIČELA DA JE GRADI U MOMENTU KAD JE ZNALA DA JE PLAC PREDVIĐEN ZA PAŠNJAK ILI POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE. VERUJEM DA NIJE. E, TO JE DRUGA SITUACIJA, NE PRETE JOJ RUŠENJEM NEGO JE U POSTUPKU LEGALIZACIJEsudim po papirologiji koju joj traže. Gospoa BEKVALAC JE ZNALA DA NIJE DOZVOLJENA GRADNJA I POČELA JE DA DRADI MISLEĆI DA JE SVEMOĆMA. E TRT MILOJKA. NEĆE MOČI. SAD ĆE DA JE RUŠE.

eh da mi je

29.11.2017 13:01

@Тртрћко - Šta ti je pismen čovek?!

Deda

29.11.2017 12:38

Kada je Čenej u pitanju sve se može. Tako je Regulacionim planom sela Čenej, velika površina ATRAKTIVNOG građevinskog zemljišta prevedena u poljoprivredno. Kako bi pojedinci kupili od paora za male pare, poljoprivredno i preveli ga ponovo u građevinsko. Sve je urađeno u ovoj zemlji Srbiji po zakonu.