Osnovna škola Kralj Petar Prvi
V.Torović
Osnovna škola Kralj Petar Prvi

V.Torović

Osnovna škola Kralj Petar Prvi, Foto: V.Torović

Dragana Janković, majka Alekse Janković koji je zbog vršnjačkog nasilja izvršio samoubistvo, objavila je na društvenim mrežama vest o tome da je nastavnik geografije u Osnovnoj školi „ Kralj Petar Prvi“ šamarao i vukao đaka.

- Meni je to javila majka jednog deteta koje je videlo ceo slučaj. Njeno dete i još nekoliko učenika je trebalo danas da daju izjave povodom incidenta, ali su svi odbili. Boje se da im decu ne uzmu na zub. Žalosno, ali strah je prisutan - kaže Dragana Janković.

Osnovna škola Kralj Petar Prvi

V.Torović

Osnovna škola Kralj Petar Prvi, Foto: V.Torović

Međutim, direktor ove škole Robert Džunić tvrdi da su ispitali ceo slučaj i da se „ izjave nastavnika i učenika poklapaju i da ukazuju na to da je nastavnik povukao učenika za rever, kad ga je nehotice zakačio po licu“.

- Škola će protiv zaposlenog nastavnika preduzeti mere u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i opštim aktom škole. Oduvek smo u školi brinuli o sigurnosti i bezbednosti učenika. Osuđujemo svaku vrstu nasilja -  kaže direktor.

Učenik sedmog razreda Osnovne škole „ Kralj Petar Prvi“ u Nišu optužio je nastavnika geografije M.T. da ga je pred Novu godinu šamarao i vukao.

Komentari (10)

jeca

17.01.2017 19:56

Dobro je dok nije obrnuto,a na žalost vrlo često je i obrnuto.

slavka

17.01.2017 21:34

Jadno dete. Mogao je glavu da mz otkine ne daj bože. Obraz mu je sigurno od fine kadife pa je mogao da pukne. Ne znam u kakva smo se mi čudovišta pretvorili sto smo išli u skolu pre 30 godina i dobijali batine svaki dan. Skoro svi imamo fakultete i primerni smo i gradjani i radnici. Pa vi gospodo razmislite. Niko ga nije za dzabe slucajno malo dodirnuo.

goge

18.01.2017 07:19

@slavka - Pitali se neko kav je taj đak.Dok su profesori imali neka prava u školi se znao red sada se nezna ništa.

Jelena

18.01.2017 06:28

A sta je to "milo" dete uradilo- to se ne kaze! Ovi zakoni o decijim pravima ce nm doci glave! Samo prava- nigde obaveza!

Mladen

18.01.2017 09:04

Po Vučićević zakonima deci je omogućeno da se bave kriminalom najgore vrste a da im ne sme niko ništa a da stvar bude gora ta deca često imaju podršku roditelja. Ovo je pravi sunovrat društva dok građani sve to posmatraju.kakvi roditelji takva deca

dusica

18.01.2017 13:40

Šamaranje je jedno, a doticanje lica potpuno drugo. Aman više, treba kazniti učenika za klevetanje i laz.

Nedim

18.01.2017 13:42

Samo ima situacija kada učenik namerno isprovocira nastavnika pa da se učenik pravi važan i nikomu ništa ne može.Većina dece jeste dobra i prihvataju školske norme ali pamtim slučaj kada je učenik rekao nastavniku po----i i šta da mu radite?Kolega ga je odveo u prostoriju i raspalio dva šamara.Sada idi kod direktora i žali se.Nije imao tolike hrabrosti jer je znao da je kriv.W

Tutifruti

18.01.2017 14:26

I treba! Podrzavam nastavnika! Danas sa decom ne smes nista? Imam 25 godina i imam dete, dete treba da se vaspita a ne da glumi kravlje ludilo!!! Krivi su roditelji!!!! A sto drugi djaci odbijaju? Zato sto je pajser provocira nastavnika a drugi se smejali a sad se svi pokopali u misiju rupu! Sramota za roditelje!! A i zakon! Podrzavam prodesora i stara pravila! Dete je krivo!

?

18.01.2017 15:44

Pitam se samo da li biste tako komentarisali i da je neko tukao vase dete. I nemojte mi reci DA, jer to nece biti istina.

Miroslav Nikolić

18.01.2017 17:53

Sećam se jednog teškog bilmeza i gada od nastavnika koji se u OŠ "Žića Marković" u Zavlaci opština Krupanj tokom 1972, 1973, 1974 godine veoma brutalno iživljavao nad učenicima na časovima, pa je tako umeo učenicama da uvrće kosu oko svoje šake i da im trže glavu, da učenicima udara strahovite šamare i udara im glave o tablu ako nešto ne znaju iz gradiva, ponašao se kao teško frustriran nečovek i bilmez, a učenici su pomno ćutali i sve to podnosili stoički. A, sada, đaci tuku nastavnike.