Hapšenje fantoma
Dušan Milenković
Hapšenje fantoma

Dušan Milenković

Hapšenje fantoma, Foto: Dušan Milenković

Posle gotovo 18 sati opsade novobeogradskog solitera u Bloku 45, policija je uhapsila muškarca u zgradi u Jurija Gagarina na Novom Beogradu. Sumnja se da se uhapšeni celu noć krio u stanu na 12. spratu.

Ministar policije Nebojša Stefanović čestitao je pripadnicima policije na profesionalnom radu i odgovornosti koju su pokazali tokom ove akcije.

"Pripadnici MUP-a uhapsili su u stambenoj zgradi u Ulici Jurija Gagarina 241 osobu za koju se osnovano sumnja da je sinoć, oko 20 časova, učestvovala u događaju na Novom Beogradu, u kome je ispaljeno više hitaca iz vatrenog oružja i tom prilikom oštećena dva vozila", navodi se u saopštenju MUP u kome se dodaje da tokom akcije niko nije povređen.

Reporteri s lica mesta javljaju da je muškarac uhapšen iza zgrade i da je, dok su ga hapsili i smeštali u automobil, vikao "Policija, policija!"

Stanari solitera, međutim, tvrde da uhapšeni nije "fantom" od sinoć, već da je reč o njihovom komšiji koga znaju kao "Pile", bivšem kriminalcu koji je ranije osuđivan, ali se "penzionisao". On živi u susednoj zgradi.

Pile, odnosno Aleksandar Stojanović (44)osuđivan je ranije zbog pljačke na pet i po godina. On je svoju kaznu odležao, a jedno vreme boravio je i u Brazilu.

Stanari koji su videli pravog "fantoma" tvrde da ovo nije čovek koji je sinoć šenlučio.

Hapšenje fantoma

Dušan Milenković

Hapšenje fantoma, Foto: Dušan Milenković

Potraga za muškarcem koji je sinoć pucao, pa pobegao u zgradu nastavljena je jutros.

Jedna stanarka je policiji dala snimak sigurnosnih kamera na kojem se, kako se navodi, vidi da je reč "o proćelavom muškarcu, starom oko tridesetak godina, koji nosi naočare za sunce".

Policija je od jutros, uz spiskove stanara, kontrolisala ko ulazi i izlazi iz zgrade, a nove patrole stalno su pristizale ispred zgrade.

Pretpostavljalo se da se on još krije na višim spartovima solitera, a neki očevici tvrde da su videli napadača, ali da se plaše za svoju bezbednost.

 

Opsada na Novom Beogradu

Petar Dimitrijević

Policija i danas kod solitera, Foto: Petar Dimitrijević

 

Posle pucnjave, osumnjiceni je pobegao dalje Ulicom Jurija Gagarina, ali mu je kod broja 213 otpao točak na vozilu, pa je nastavio da trči i naoruyyan uleteo u soliter u Ulici Jurija Gagarina 241.

Kako su sinoć javili reporteri sa lica mesta, policijske snage opkolile su ceo Blok 45 na Novom Beogradu, kao i soliter u kojem se krije napadač.

Opsada na Novom Beogradu

Petar Dimitrijević

Uviđaj, Foto: Petar Dimitrijević

Policija je, kako navode beogradski mediji, pronašla dva pištolja u napuštenom automobilu napadača.

Jake policijske snage opkolile su soliter u kojem se nalazi napadač, a na licu mesta stigli su i policajci sa dresiranim psima.

Stanari su u tom trenutku bili obavešteni da ne mogu da izađu napolje, niti iko sme da uđe u zgradu.

Policijske snage sa drugim cevima u etapama ulazile su u zgradu i pretraživale deo po deo.

U ovoj akciji nema povređenih.

Komentari (17)

pilot

26.08.2016 10:31

Ovo vec pocinje da lici na slucaj 'KANTRIMEN '. Stefanovicu,ocekuj razglednicu iz Kine.

Saki

26.08.2016 11:11

Jel su mirno spavali građani, kako je izjavio dr ministar?

SET

26.08.2016 12:50

Gresite svi ,ovo se snima rimejk filma Otpisani.. Vidite da je sinoc set ptrkinut,ekipa se odmarala ,pa se sad nastavlja.

Сава Прокоповић из Ритопека

26.08.2016 12:55

Важно је да је полицајаца синоћ било око стотину, са хеликоптером, са псима, са преко 50 возила. Сликали се, поставили слике по интернету. А бандит им 'ладно побегао. Како их није срамота. Не могу наћи човека у згради. Како би га тражили по вукојебини. Ми смо пропала држава са пропалом полицијом. Потрошили гориво, дали паре за прековремени рад и ништа. Али су се сликали за радио, филм, новине и ТВ. Ужас. Не дај Боже да некоме стварно затреба помоћ полиције.

Mile

26.08.2016 13:19

Samo stroljivo Rada iz Beca je vec krenula na mesto dogadjaja.

ne mogu da verujem....

26.08.2016 13:34

da je nasa policija nesposobna da pronadje coveka u opkoljenom soliteru?!? Ako to nisu u stanju, za sta su?Da li zato sto neko od politicara rukovodi ovom akcijom ili su oni zaista nesposobni? Ovo je ipak bruka za policiju.

zastava757

26.08.2016 14:01

jel taj automobil ima neku registraciju, broj motora, sasije. Objavite ciji je.

buba

26.08.2016 14:14

ministar policije ostavka...sramotaaa

gane

26.08.2016 14:21

Sledeci su fantomi iz Sabamale!!!!!

katarina

26.08.2016 14:29

Ko zna šta se sve dešavalo i za šta je ovaj trebalo da odvuče pažnju i javnosti i policiji.

DA

26.08.2016 16:08

Ko zna ko je ovaj mucenik koga su skembali i koji doziva policiju u pomaoc.

ljubisa

26.08.2016 16:12

nerazumem ono skripanje guma,na kraju snimka. da je njegov auto . video bi nezan start. da je nesto hitno bilo opravdano . ovo mi malo idiotski.

sremica

26.08.2016 17:20

Neće to rešiti ova što se švrćka raspuštene kose. Policija će se razići čim Dodik nazove... Problem je što se izdaje ogroman broj stanova gde vlasnici samo uzmu novac i ne zanima ih ko i koliko njih će da živi u tom stanu kao ni ko će tu da umre!Često jedna osoba iznajmi stan, potpiše ug. sa agencijom i nikad tu ne prespava. Mora se nešto uraditi na kontroli stanova koji se izdaju, skupštine stanara su tu bespomoćne i osuđene da trpe torture raznoraznih mafijaških bandi iz "bivših republika"!

Zeka

26.08.2016 17:56

Uskoro cemo ovog famtoma videti na ambasadorskom mestu u Nemackoj

Драгомир

26.08.2016 20:04

@Zeka - Зака,неписмени и злобни цовеце!Ко то казе да цемо лудок цовека видети као амбасадора?Не злоупотребљавај лист АЛО а ми да цитамо оно сто си ти написао?Иди иза фудбалског гола и сакупљај тенис лоптице.

Dale

26.08.2016 19:18

Najnesposobnija policija ikada ! Ministar da da ostavku a prethodno posmenjuje sefove, a ovi prethodno da oteraju neradnike ! Bez dojave nista ne umeju da urade, pa tako onda moze taj policijski posao svako da radi ! Treniraju strogocu, tajkunski poslusnici ! Fuj bre !

Bole

26.08.2016 20:36

Neko mora da se uhapsi,bar pre drugog dnevnika javnog servisa,nema smisla da ministar daje izjavu posle trećeg,kad opada broj gledalaca i samim tim pada mu rejting.