Sarajevo, Baščaršija, Sebiljska česma
Profimedia
Sarajevo, Baščaršija, Sebiljska česma

Profimedia

Sarajevo, Baščaršija, Sebiljska česma, Foto: Profimedia

"Postavljanje ove instalacije u centru Sarajeva je antidejtonsko ponašanje i čudi me što još nisu reagovali predstavnici međunarodne zajednice u BiH. Oni su spremni da kritikuje svaki potez Republike Srpske, ali ovaj Bošnjački izgleda da nisu", rekao je Mitrović.

On je istakao da postavljanje instalacije ne doprinosi pomirenju naroda u BiH.

"Bošnjaci sve čine da ne bude pomirenja u ovoj zemlji", smatra Mitrović.

U Sarajevu je juče ispred BBI centra postavljena instalacija, karta Republike Srpske, na kojoj su masovne grobnice. Pored nje piše "Dobro došli u Republiku Srpsku", a kako navode organizatori, njihov cilj je bio da "pokažu kako je stvorena Republika Srpska".

Dodik: Skandalozna instalacija-dokaz više da je BiH neodrživa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik osudio je danas postavljanje instalacije grupe građana Anti-Dejton u Sarajevu.

"Uraditi nešto tako, i to na dan kada mi u Republici Srpskoj odajemo poštu za 3.500 Srba ubijenih u okolini Srebrenice i Bratunca, strašno je, sramno i skandalozno", istakao je Dodik, prenela je RTRS.

On smatra da takav postupak predstavlja "zločin u kontinuitetu", zločin koji, kako kaže, ne prestaje ni 20 godina posle rata prema Srbima.

Dodik je rekao i da "sramno ćutanje predstavnika međunarodne zajednice koji ne pokazuju ni minimum poštovanja prema srpskim žrtvama, doživljava kao saučesništvo u tom zločinu".

On je ocenio i da oni koji rade ovakve stvari, kao i oni koji to prećutno dopuštaju pozivaju na raspad BiH i direktno rade na njemu.

"Naravno da ja nemam ništa protiv raspada BiH, ali ih moram podsetiti da je Dejtonskim sporazumom Republika Srpska dobila i međunarodno priznanje, ali i priznanje rukovodstva tadašnje takozvane BiH", istakao je Dodik.

On je ocenio i da oni koji ne prestaju da pričaju o suživotu moraju da znaju da ćutanjem o ovakvim incidentima rade sve upravo protiv tog suživota.

"Mera njihovog suživota je izgleda dva i po odsto, na koliko su sveli Srbe u FBiH. To ni njima, kao ni međunarodnoj zajednici očito ne predstavlja nikakav problem. Moram im poručiti da im to u Republici Srpskoj nikada nećemo dopustiti i da će ona uvek štititi i brinuti o svim svojim građanima", poručio je Dodik.

 

 

Komentari (11)

Đoko

10.07.2016 20:29

Srbi i srpski političari bi morali konačno da počnu adekvatno da reaguju na muslimanske provokacije iz BiH.A to znači,oko za oko zub za zub.Na njihov šamar odgovoriti sa dva šamara itd. Ovo se više ne može podneti.

mare

10.07.2016 20:33

Ima ona narodna: ako su Turčinu ruke krvave do lakata, poturici moraju do ramena!!!

veljko cuckovic

11.07.2016 13:16

@mare - Poturice tj.srbi su vladali 500g Balkanom a ne turci ako cemo iskreno.Otomanska imperija propala i kakvi ustanci i kakve pobede nad turcima to su price za malu decu koje jos uvek zive.

zarko ratkovic

10.07.2016 20:38

Samo dve tri za bosanskog srbina.Dubocac brana i danas izbaci po koji les kada dopliva od Visegrada i Kusturica grad na Drini sav od kamena gde imena nasa stoje za vremena sva.Netako davno Tomasica kod Prijedora iznedri grobnicu od 600 civila a ne vojnika.Necu vise da pisem a maloli je je*ote!

Сава Прокоповић из Ритопека

10.07.2016 20:44

За крст часни и слободу златну.

sole

10.07.2016 20:47

manite se braco Dejtona, isti koji su ga doneli ponistice ga. vec odmah se okrenite Putinu i Rusiji dok ne bude kasno.barem se vi sacuvajte ako mi u srbiji nemozemo.

Vera

10.07.2016 20:49

Ko to dočekuje Masone i sataniste u Šumadiji?

CarDusanSilni

10.07.2016 20:59

Nista drugo valjda nismo ni mogli da ocekujemo od njih,a ko je mislio da jesmo,u opasnoj je zabludi...Zivela Srbija i Zivela Nezavisna Republika Srpska...SAMO SLOGA SRBINA SPASAVA

stručno

10.07.2016 21:17

Ma ko nas može da zaštiti,sem nas samih!Na odstojanju i naši interesi naj bitniji!

Alexa

11.07.2016 06:49

Vreme je, raspiši referendum. I kraj!

miki

11.07.2016 20:09

BiH je država koja se graniči sa Republikom Srpskom i ništa više od toga.