Dinari
Shutterstock
Dinari

Shutterstock

Našli torbu punu para i vratili vlasniku, Foto: Shutterstock

- Videli smo veliku sumu novca, nismo brojali, bilo je dosta dinara, evra… Ali nije bilo dokumenata, pa sam odmah pozvao policiju. Dok oni još nisu stigli, vratio se čovek koji je tvrdio da je vlasnik. Zamolio sam ga da sačekamo policiju, da ne bude da nije njegovo ili, još gore, da nešto fali, da je neko video pre nas i uzeo nešto – priča David, koji je sa drugom Danijelom Vujasinom, ispostavilo se - po vlasnika, bio srećni nalazač.

David je budući agro-menadžer, za to studira, a sada radi na građevini, kako objašnjava, zbog toga je sa društvom predveče i krenuo na bazen, da se malo odmori i rashladi nakon napornog posla.

- Čovek je prodao jagode, maline šta li, rekao nam je da je tog dana podigao pare. Častio nas je, mene i drugara, sa po 10 hiljada dinara, mada nije trebalo… Bilo mi je drago da ga vidim srećnog, sigurno mu nije bilo lako kada je primetio da mu nema novca – kaže David.

Z. T. iz Vlaškog Dola je zaista tog dana podigao novac od prodaje voća, utvrdila je policija. Stao je, kažu, najverovatnije da promeni gumu na kolima i torbu mu je, izgleda, tada ispala ili ostala pored kola.

David se sutradan vratio na posao na građevini u Milanovcu, da radi za dnevnicu od 10 evra, nevoljno je rekao iznos. Z. T. je naknadu za njegov, verovatno takođe mukotrpan posao sa voćem, zahvaljujući Davidu i njegovom drugaru ipak sačuvao.

Komentari (3)

Kale

24.06.2016 16:10

Zgrabi i beži! :)

2KD

24.06.2016 16:32

Svaka cast momci,u danasnje vreme malo ko bi se odlucio na takav korak i prava je milina videti da jos postene dece ima,ali svaka cast i doticnom koji se pokazao kao pravi gospodin pa je momke nagradio. E dragi moji novinari o ovakvim stvarima uvek trebate pisati a ne o polusvetu koji zauzima naslovne strane

ja

25.06.2016 04:16

@2KD - nebi mu dao iskreno e nikako jer ja sam gubi pare i nikad mi niko nije daooo---- vratioooo... inasaooo sam jednom pare 530eura i pola din me nije castio posle mi i krivo sto sam mu vratiooo...!!!! kazem iskrenooo...