Pripadnici VS otišli za Liban
Vojska Srbije
Pripadnici VS otišli za Liban

Vojska Srbije

Pripadnici VS otišli za Liban, Foto: Vojska Srbije

Kako je saopšteno, pešadijsku četu iz Četvrte brigade Kopnene vojske, kojom komanduje major Miodrag Mladenović, kao i štabne oficire i pripadnike odeljenja za nacionalnu podršku, sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" ispratili su ministar odbrane Zoran Djordjević i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Pešadijska četa će narednih šest meseci u Libanu izvršavati zadatke kao samostalna jedinica, u sastavu španskog kontingenta.

Ministri Djordjević i Stefanović, sa zamenikom načelnika Generalštaba, general-potpukovnikom Jovicom Draganićem, i komandantima Treće i Četvrte brigade brigadnim generalima Miletom Jelićem i Zoranom Luburom, pozdravili su se sa svim pripadnicima kontingenta i poželeli im srećan put i uspešno izvršenje zadataka u Libanu.

Nešto ranije sinoć, iz Libana su se vratili starešine i vojnici pešadijske čete, štabni oficiri i pripadnici odeljenja za nacionalnu podršku, koji su u misiji bili od novembra 2015. godine.

Komentari (7)

goran

29.05.2016 13:59

Danak u krvi! Umesto da stite nas narod na KiM, ova vlast ih ,kao i prethodna) salje u Liban. I to za koje pare?!

jovan

29.05.2016 18:22

@goran - muka i jad,nas narod zivi po enklavama kao u getu po vecim delom na kosovu a nasi politicari toboz salju nasu vojsku da mir uspostavljaju negde po svetu,a nasi vojnici sa platom u srbiji od 35-40 hiljada nemogu da se prehrane pa onda i vojsku svadjaju jer treba veze i vezice da bi se otislo u misiju i uzme neka crkavica vise,jad cemer i beda

genocid u jugoslaviji

29.05.2016 21:24

@goran - toje vojska u natu paktu za mir srbin ide a nisu mirovnjaci

sima016

29.05.2016 21:19

komso srecan put al si teska budala sto ides....

Milos

29.05.2016 22:06

Kako vas nije sramota, terate te jadne ljude da nose beretke u avionu... pa ne idu oni na vezbu tamo da marsiraju .....

Драгомир

30.05.2016 07:34

Ја,стари Драгомир,домаћин и породичан човек,питам ... КОЛИКО МЕНЕ ТО КОШТА што наши војници иду по белом свету да тамо ,,ЗАНОСЕ НА КРИВИНАМА,,?Колико мене то кошта јер редовно плаћам порез?Плус тога што овде се пише ДА НАШ СРПСКИ НАРОД НА КОСМЕТУ ЖИВЕ КАО РОБОВИ АЛБАНСКЕ МАФИЈЕ?Где је војска да провери ШТА СВЕ ТО АЛБАНСКА МАФИЈА КУПУЈЕ ПО НИШУ и околним јужним српским крајевима?Ел разуме неко шта ја пишем?ТИТО ЈЕ НАМЕРНО ПУСТИО АЛБАНЦЕ НА КОСМЕТ А СРПСКИ ВОЈНИК НИЈЕ СМЕО НИ ДА ПИСНЕ?

Sasa Mickovic

30.05.2016 12:50

Mi nismo uspeli ni sopstvenu zemlju da odbranimo, postali smo kolonija, kojoj se serivaraju strane banke, privreda, hrana, kultura... A hocemo da branimo nekoga u belom-(crnom) svetu! Zasto politicari prvenstveno ne brane Kosovo, nego ove ljude salju da izginu u tudjoj zemlju. Za ciju slavu i cast? Veoma je neozbiljno, smesno, a i pretuzno sve ovo. Nasi politicari zaista ne misle srpskom glavom, vec ko zna cijom. Nismo vojna sila, vec sirotinja, ovo nam nije potrebno. Sasa Mickovic.