Meštani Prijepolja
Željko Dulanović
Meštani Prijepolja

Željko Dulanović

Meštani Prijepolja, Foto: Željko Dulanović

Meštani će organizovati danonoćna dežurstva kako bi sprečili komunalce da tu i dalje odlažu smeće.

- U komunalnoj inspekciji su nam rekli da su naredili da se deponija zatvori i prekrije zemljom, ali da nisu dali rok. To može da potraje, ali mi više nemamo strpljenja. Kako više nema mesta, komunalci gomilaju smeće uvis ili ga guraju ka reci. Pri većem vodostaju Lim onda plavi imanja, a kada se voda povuče u korito, iza nje po dvorištima, njivama i voćnjacima ostaju gomile smeća. Uguši nas i dim sa deponije - kaže meštanin Mirza Turković, jedan od organizatora protesta.

Nedaleko od smetišta nalazi se i izdvojeno odelenje Osnovne škole „Vladimir Perić Valter“, u kojem nastavu pohađa 70 đaka i 12 predškolaca.

- Deponija ugrožava zdravlje dece. Smrad sa deponije širi se školskim dvorištem i ulazi u učionice, pa strahujemo i od zaraze - ogorčeni su meštani.

- Pošto smeće ne prekrivaju zemljom, psi i ptice ga razvlače po našim dvorištima, a leti ne može da se živi od rojeva muva koji uleću u kuće – kaže meštanin Slavenko Stiković.

Komentari (2)

Pojela vlada

07.03.2017 08:18

ekološki dinar. Vlada nema zelju ni stručan kadar ali ima potrebu da pljačka narod sa ekoloskim dinarom. Daleko smo mi od svesti a još dalje od pameti o ekologiji.

BG

07.03.2017 08:23

SRBIJA JE CELA U DEPONIJAMA. BG I OKOLINA BG SMECE DO KOLENA. PUT KA G.MILANOVCU UGUSI SMRAD OD DEPONIJE. BG VIŠNJICKA ULICA DEO NASELJA PREMA LEŠCU UMIRANJE OD SMRADA. KRNJAČA BEZ TROTOARA KANALI ZA ODVOD U SLUČAJU POPLAVE PUNI CEVI IZ SEPTIČKIH JAMA SMRDE I GUŠE. EVO TO JE GRAD I GRADONAČELNIK.