Narkoman Overdoziranje Heroin Droga Drogiranje
Profimedia
Narkoman Overdoziranje Heroin Droga Drogiranje

Profimedia

Foto: Profimedia

Prema rečima profesora Pravnog fakulteta Milana Škulića, veći deo stručne javnosti smatra da bi bilo poželjno ukinuti držanje droge za ličnu upotrebu kao krivično delo i narkomane tretirati kao bolesnike. Poslednjih godina bilo je pokušaja da se iz Krivičnog zakonika (KZ) ukloni taj član, ali to, kako on smatra, nije učinjeno iz nekih političkih ili populističkih razloga.

- Niko se ne zalaže za legalizaciju droge. Ona bi trebalo da bude zabranjena, ali ideja je da se držanje droge tretira kao manifestacija bolesti, društvena patologija, a samo ako neko stavlja drogu u promet - diluje, treba da odgovara kao svaki počinilac krivičnog dela - ukazao je Škulić. Držanje droge za ličnu upotrebu je kao krivično delo kod nas propisano početkom 2000. godine, dok je pre toga bilo nekažnjivo.

Komentari (3)

pahomije

22.05.2016 07:37

Narkomane tretirati kao potencijalnu opasnost i biti spreman da reaguješ u sekundi i rascopaš mu ludu glavu po potrebi. Ulaze u stanove i kradu, otimaju na ulici, ne predvidivi su.

Kolporter

22.05.2016 09:12

Шта друго и очекивати у овој наркоманској држави.

P.T.

22.05.2016 12:14

Zaštićeni su kao beli medvedi. Može da ti provali u kuću, pobije sve živo i biće poslat na lečenje jer nije on kriv! ! !