Ljuiša Mitić izvukao deblji kraj
Ljubiša Mitić
Ljuiša Mitić izvukao deblji kraj

Ljubiša Mitić

Ljuiša Mitić izvukao deblji kraj, Foto: Ljubiša Mitić

Verbalni sukob je najpre započeo između isključenog člana koji čeka konačnu odluku centrale Velimira Mitrovića i potpredsednika SNS u Žitorađi Zorana Stajkovića.

Navodno, pokušavajućo da spreči da dođe do fizičkog obračuna između njih, umešao se Ljubiša Mitić koji je izvukao „najdeblji kraj“ jer je dobio udarac u bradu, posekotinu od dva centimetra i tri šava.

Njega je udario Momčilo Nikolić, inače vozač predsednika opštine Žotorađa, Slađana Mladenovića, a veći sukob sprečili su ostali članovi.

Mitić je zadobio posekotine na bradi i nakon pregleda u žitorađskom Domu zdravlja transportovan je prokupačku bolnicu gde mu je rana ušivena.

- Sedeo sam između Stajkovića i Mitrovića i u jednom trenutku sam ustao i pokušao da smirim strasti i da ih razdvojim jer su pale teške reči i psovke, pa je svakog časa mogao da izbije fizički sukob. Tada se, ničim izazvan, umešao Momčilo Nikolić i udario me – tvrdi Mitić koji je nakon toga pozvao policiju i zatražio medicinsku pomoć.

Kaže da će nakon konsultacija sa advokatom odlučiti hoće li tužiti stranačkog kolegu, koji je kako tvrdi „veći naprednjak od svih naprednjaka“ jer je „preleteo“ iz Demokratske stranke, a zbog svoje lojalnosti, snajka mu je pre mesec dana zaposlena u Domu zdravlja u Žitorađi.

Nezadovoljni članovi

Javna je tajna da u Opštinskom odboru SNS Žitorađa već duže vreme postoji nezadovoljstvo članova, a nezvanično saznajemo da je mogući epilog i raspuštanje Odbora i uvođenje poverenika koji će pokušati da konsoliduje i ujedini članstvo pred predstojeće predsedničke izbore. Lokalna vlast u Žitorađi je nakon aprilskih izbora prošle godine poslednje formirana u sve četiri opšptine u Toplici, a prvobitno su je tesnom većinom formirali naprednjaci (11), u koaliciju sa SPS (3) i SNP (3). Nedugo zatim, kolaicija je proširena pa je u vlast ušla i Srpska radikalna stranka sa svojih osam odbornika.

 

Sa druge strane, Nikolić koga je Mitić označio da ga je udario, tvrdi da je u stvari želeo da spreči sukob te da se samo branio jer je on bio napadnut od strane Mitića, ali i da mu nije jasno kako je došlo do posekotine na bradi stranačkog kolege.

- Umešao sam se u raspravu Stajkovića i Velimira, a onda j Mitić krenuo ka meni. Ja sam ga da bi se zaštitio, samo malo odgurnuo. Tu se završila čitava priča – tvrdi Nikolić i naglašava da će podneti tužbu za napad, naglašavajući da je Mitić pod uslovnom zatvorskom kaznom od dve godine i da mu ovo nije prvi put da započinje kavgu i pravi incidente.

– On je sklon problemima i stalno je nervozan pa se na prošlom sastanku umalo potukao sa jednim članom iz Lukomira – podseća Nikolić.

I dok u Tužilaštvu potvrđuju da je došlo do "narušavanja javnog reda i mira", te da je policija intervenisala i da su uzete izjave svih aktera, naprednjački prvaci u Žitorađi, svako za sebe, iznose svoje verzije događaja u zavisnosti od toga ko je kome naklonjeniji.

Velimir Mitrović koji je ranije isključen od strane Opštinskog odbora SNS ali čeka konačnu odluku centrale stranke, tvrdi da je hajka na njega počela kada je sa još 31 od 57 članova Opštinskog odbora pokrenuo peticiju za smenu aktuelnog predsednika opštine i predsednika OO SNS u Žitorađi Slađana Mladenovića.

- On je saznao da sam ja inicijator te peticije koja je predata centrali u Beogradu i od tada počinju napadi. Ucenjivao je članove da me izbace iz stranke, a pojedini su dobili i posao da glasaju za taj predlog – kaže Velimir.

Jedini učesnik incidentu koji nije imao komentar i smatra da se o tome ne treba pisati je potpredsednik SNS u Žitorađi Zoran Stajković. On naglašava da se ništa značajno nije desilo na sastanku, te da je to za nadležne organe a ne za novinare kao i da su to unutar stranačka pitanja.



Komentari (1)

XXL

16.02.2017 14:07

Pa silom sve i rešavaju, a ako je potrebno izglasaće zakon kako bi bilo transparentno.