Aleksandar Vučić, miting SNS
R. Getel
Aleksandar Vučić, miting SNS
Aleksandar Vučić, miting SNS, Foto: R. Getel


"Vreme je da sebe preispitamo, da vidimo šta smo radili u prethodne dve godine, da zahvalimo svima koji su dobro radili i onima koji su manje dobro radili, da poželimo dobrodošlicu onima koji nisu imali priliku da rade", rekao je Vučić na mitingu SNS u Novom Sadu.

"Bez vaše snage, narode, bez vaše podrške ne bismo uspeli. Želim da vama koji ste pobedili i ispisali novu stranicu srpske istorije čestitam. Vi, a ne ja, uspeli ste da otvorite prva poglavlja, ja sam na tome samo malo radio", kazao je Vučić.

Miting SNS, Novi SAD
Bakljada pre početka mitinga, Novi SAD, Foto: R. Getel

On je istakao da je vreme da SNS ide u korak sa onim što narod želi, navodeći da narod nije uvek zadovoljn.

On je dodao da Srbijom više ne upravljaju tajkuni i da se to ni u budućnosti neće dešavati i da će Srbija sama donositi odluke.

"Srbija radi i sarađuje sa svima, čujemo i slušamo sve, ali mi donosimo odluke. Poštujemo i volimo Evropu, poštujemo sve druge zemlje i Amerikance, Japance, Kineze, ali gradjani su ti koji donose odluku, oni će voditi zemlju, mi smo slobodna, nezvisna zemlja i tako čvrstu nacionanu potliku vodićemo i ubuduće", kazao je Vučić.

Mitins SNS
Miting SNS, Foto: R. Getel

"Važno je da mi sebe preispitujemo, budemo najoštriji sudija prema sebi i izaberemo najbolje rukodovstvo, sa naboljim idejam, koji će hrabro štititi pre svega Srbiju, pa tek onda SNS", rekao je Vučić.
On je naveo da je godina iza nas bila puna izazova, ali da se dosta toga promenilo na bolje.

"Potreban nam je rad, a ne rat"

Kako je primetio , ništa lakše nije Srbima nego da umru za Srbiju i to su radili vekovima. "Dosta je bilo toga, rad nam je potreban a ne rat, kolevke su nam potrebne, a ne grobovi, da živimo ovde na zemlji a ne više na nebu" poručio je Vučić i dodao da to treba da ostane deo naše istorije i da pričamo o tome svojoj deci i ne treba da se toga stidimo i da budemo ponosni na prošlost ali da mislimo na budućnost. Lider SNS i premijer je rekao da je Srbija simbolično preko svojih Alpa prešla i da nema više prepreke preko koje preći neće.

 

Ne možemo nazad, za nas nazad više ne postoji i zato napred moji naprednjaci - Srbija nas je pozvala, vi joj odgovorite", rekao je Vučić na mitingu SNS u novosadskom SPENS-u.
Ne mogu se stvari promeniti za jedan dan, ali će se menjati i ubuduće, rekao je Vučić i poručio da danas Srbijom ne upravlja niko od kriminalnih centara moći, ne upravljaju tajkuni i više to neće moći.

On je rekao da Srbiju vode pošteni i odgovorni ljudi, koji se ne plaše ni najtežih uvreda i poručio stranačkim kolegama da ne odgovaraju na uvrede već da razmišljaju o tome šta treba rade i danas i sutra da bi i takvima bilo bolje.
"Pustite ih jer se razlikujemo od njih upravo po tome što hoćemo da imamo pristojnu, modernu i uredjenu Srbiju" podvukao je Vučić.

Navodeći da zna da je većina naprednjaka bila protiv odluke da smeni Bratislava Gašića sa mesta ministra odbrane, Vučić je naglasio da funkcioneri SNS moraju da znaju da su najodgovorniji u Srbiji, te da zato moraju i da odgovaraju za sve svoje postupke.

"Ne moram da vam kazem da mi je bilo mnogo teško dok sam mu to saopštavao jer ga mnogo volim. Bata će imati budućnost u našoj stranci, shvatiće šta je uradio, ali mi te greške sebi ne smemo da opraštamo u budućnosti i po tome moramo da se razlikujemo od svih njih", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je Srbija popravila svoju poziciju, a da je tu došla zbog napornog rada i upitao "političke lenjivce i kibicere" da li se na to mesto dolazi sedenjem, neradom, kradjom vremena i novca građana.
"Lenjivcima poručujem da nemate veze sa 14. decembrom, sa ekonomskim rastom, smanjenjem nezaposlenosti, da je bilo do vas, taj politički dan nikad ne bi svanuo", poručio je Vučić na mitingu SNS u Novom Sadu, nabrajajući uspehe vlade - smanjenje nezaposlenosti i fiskalnog deficita, izgradnju autoputeva, privredni rast, poboljšanje poslovnog ambijenta, dobre odnose u regionu i sa Rusijom, Kinom, SAD, kao i otvaranje poglavlja.
"Oni su 16 godina na vlasti, a znate li sitnicu koju su uradili? Ne možemo da se setimo, tri dana svi da razmišljamo", rekao je Vučić.

Deo ulica u Novom Sadu je bio zatvoren za saobraćaj, jer je u grad stigao veliki broj autobusa iz čitave zemlje.

U centru Novog Sada okupio se veliki broj pristalica SNS, odakle su se peške uputili do Spensa.

Miting SNS, Novi SAD
Miting SNS, Novi SAD, Foto: R. Getel

 Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, na početku mitinga, ocenio je da svi vide, kako Evropa, tako i istok i zapad da Srbija nije ista kao što je bila 2012. ili 2014.
“Ni Novi Sad nije isti. Danas u Srbiju, Novi Sad dolaze svetske kompanije posle više decenija. Spremamo se da gradimo fabrike u Novom Sadu. Odlučile su se da dodju u Srbiju jer ona postaje normalno uredjena država, koja ima viziju i pre svega političku stabilnost”, istakao je on u svom govoru.

Vučević je naglasio da Novi Sad i Srbija imaju jasnu budućnost, a ona je zasluga vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.
“Ta budućnost je izvesna i suprotna onome što su nam ostavile demokrate. Nismo isti, SNS nije krala i razarala državu, nismo opljačkali Razvojnu banku Vojvodine, Tesla banku i druge. Nikada neće biti isti Bojan Pajtić i Aleksandar Vučić”, podvukao je on.

Miting SNS, Novi SAD
Miloš Vučević, miting SNS, Novi SAD, Foto: R. Getel

Potpredsednik SNS Goran Knežević poručio je aktuelnoj pokrajinskoj vladi da je “bilo dosta i da gradjani zaslužuju bolje”.
“Nije teško biti bolje od njih, nisam nam merilo vrednosti, već čestitost, rad, požrtvovanje i rad Vučića i njegove vlade. Samo oni koji su zlonamerni mogu da ne vide rezultate vlade”, poručio je Knežević.
On je ukazao da imamo mir i stabilnost u celoj zemlji, da smo se pomirili sa komšijama, ekonomija raste i u uslovima fiskalne konsolidacije. Iz recesije ulazimo u razvojni period, a nezaposlenost se smanjuje.
“Mozemo posle dugog perioda reći da naša deca imaju budućnost, a stari sigurnost”, naglasio je on.

Potpredsednik SNS Igor Mirović ukazao je da je 2016.pred SNS najvažniji ispit, lokalni i pokrajinski izbori.
“Dan odluke za pokrajinske izbore je blizu. Više odlaganja i izgovora za neodržavanje izbore nema”, poručio je on.
Mirović je kazao da SNS poljoprivrednu zemlju ne prodaje i neće prodavati ni strancima ni kriminalcima, a da demokrate i ligaši, Pajtić i Ccanak ne mogu to da shvate jer misle da svi liče na njih.
“Gradimo prugu kroz Vojvodinu, Biće nam time bliži mnogi evropski gradovi, a najvažnije da će nam biti bliži naš glavni grad, Beograd”, kazao je on.
On je naglasio da veruje u izbornu pobedu, posebno za Skupštinu Vojvodine, koja će značiti nov šansu i nadu za pokrajinu i njene gradjane.

Predsednica Narodne skupštine Srbije, članica Predsedništva SNS Maja Gojković istakla istakla je da je premijer Vučić od Srbije napravio državu koju svi poštuju u svetu.
Ona je, okupljenim simpatizerima SNS, kazala da svgde gde putuje, a putuje mnog, uvek čuje istu rečenicu, a to je da treba da budemo ponosni na Vučića.
“Na kraju 2015.godine svi smo svesni koliko je Vlada na celu sa premijerom Vučićem uradila, a ne sme se zaboraviti da je on lider SNS. Možemo biti ponosni da je Srbija glasala za pravog čovela koji hoće od naše države da napravi modernu, naprednu Srbiju, stabilnu, u kojoj se radi i ne odlazi”, naglasila je Gojković.

 

 

 

Komentari (6)

RATKO

18.12.2015 16:41

Nesto su se mnogo rastrkali, ne vidim ih bas `dovoljno`!

policajac iz Novog Sada

18.12.2015 20:09

Stvarno je vreme da se preispitate i stvarno je vreme da se očistite i dobro je da si primetio da vas je narod tu postavio gde jeste. Samo nisi se zapitao koliko ovaj narod ima strpljenja. Sečeš granu na kojoj sediš. Mazanje očiju neće još dugo trajati. Isto što radiš drugima sutra tebe čeka. Propadam, ali ću verovatno dočekati da vidim pad tog tvog polupismenog i nepismenog taloga. Tebi lično želim sreću, ali mnogo puta sam, pa i sad kažem, tvoji će ti doći glave. Tvoj šljam.

otadzbina zove

18.12.2015 21:49

@policajac iz Novog Sada - nemo ze mu niko nista vucicu samo nek seselja doktora primi kod sebe u koliciju mesto SPS dacica i sve ce biti u redu za srbiju i opstanak

Vasoje

19.12.2015 03:03

Mene mnogi iz mog mesta mrze zato sto nemam problema sa policijom, ne kradem nista, ne otimam zivim posteno! Misle da spijuniram za njih...

sonja

19.12.2015 05:03

Narod,presretan,penzioneri sa nikada vecim penzijama,svi mogu da klicu SNS i niko im nista nece,Srbija zemlja blagostanja.

Sima

19.12.2015 13:47

Ja jesam bio na mitingu, ali im bas mnogo ne verujem , vec cetiri godine su na vlasti , a nista posebno nisu uradili za ovaj napaceni narod.