Pre dve godine Saul  (levo) je tugovao, a  Ramos se radovao
profimedia
Pre dve godine Saul  (levo) je tugovao, a  Ramos se radovao

profimedia

Pre dve godine Saul (levo) je tugovao, a Ramos se radovao, Foto: profimedia

Na „San Siru“ u Milanu će sutra od 20.45 koplja ukrstiti madridski rivali, koji su se i pre dve godine borili za isti trofej, a tada je „jorgandžijma“ falio minut da prvi put postanu šampioni Evrope. Poklekli su, a onda su u produžecima izgubili.

Nikola Žigić (35), bivši reprezentativac Srbije, čovek koji je četiri godine proveo na Iberijskom poluostrvu (Santander, Valensija), respektuje oba madridska tima, ali se nada da će trofej otići na „Visente Kalderon“.

„Želim da im se  ‚jorgandžije‘  revanširaju za  2014.“: Žigić

Marko Metlaš

„Želim da im se ‚jorgandžije‘ revanširaju za 2014.“: Žigić, Foto: Marko Metlaš

- Moj tim je - Atletiko! Želim im da krunišu sezonu na ovaj način. Stvarno igraju dobar fudbal i žao mi je što nisu uspeli da osvoje Primeru. Iz godine u godinu pokazuju kvalitet i nije slučajno što su u vrhu. Voleo bih da se revanširaju Realu za poraz iz finala 2014. godine. Na njihovoj sam strani i zdušno ću navijati za njih. Atletiko sa Simeoneom igra veoma dobro i poziciono ima odličan sastav - kaže Žigić za „Alo!“.

Radomir Antić (67) je vodio oba kluba i nije želeo da se izjašnjava za koga će navijati.
- Privilegija jednog grada je da ima dva učesnika u finalu Lige šampiona. U tom glamuroznom susretu Real traži spas sezone, dok je Atletiko već napravio podvig. Jedno je sigurno - pobediće Madrid - rekao je diplomatski Antić.

Saveljić: Zidana znam preko Dugarija

Niša Saveljić (46), bivši fudbaler Partizana, veruje da će na „Santjago Bernabeu“ 11. put u istoriji stići pehar koji se dodeljuje prvaku Starog kontinenta. - Zidana poznajem preko drugara Kristofa Dugarija (bivši reprezentativac Francuske, prim. aut.), ali cenim Atletiko i posebno simpatišem Simeonea kao trenera, jer postavlja igru na način na koji bih i ja to radio. Dijego gaji prepoznatljiv stil sa dosta agresije i uspeo je da uspostavi hemiju sa fudbalerima, a to je za svaku pohvalu. Voleo bih Real da pobedi. Očekujem neizvesnu utakmicu, u kojoj bih ipak dao malu prednost Realu - rekao je Saveljić.