Pirinač
Shutterstock
Pirinač

Shutterstock

Pirinač, Foto: Shutterstock

Piletina s integralnim pirinčem

Namirnice: jedna do dve šoljice braon (integralnog pirinča), 450 grama pilećih grudi, 450 grama smrznute šargarepe, 450 grama smrznutog graška, kašika mlevenog lana, kašika omega ulja za pse.

Priprema: Skuvajte pirinač (bez soli), a potom skuvajte i pileće grudi, i ostavite ih da se ohlade. U šerpu s vodom stavite i smrznutu šargarepu i grašak, i sklonite s vatre kad primetite da više nisu smrznuti (kad omekšaju). Iseckajte piletinu na sitne komade, pomešajte s povrćem i pirinčem, a potom umešajte laneno seme i omega ulje.

S obzirom na količinu namirnica iz recepta, ostatke u frižideru možete držati tokom naredna tri dana, a u zamrzivaču deset dana.

Savet:

I običan obrok s granulama možete obogatiti namirnicama iz frižidera ili kuhinje. Na primer, tikvice su odličan izvor kalcijuma, potasijuma, beta karotena i folata koji blagotvorno deluju na zdravlje pasa. Iseckajte svežu tikvicu na komadiće ili na froncle i umešajte u činiju s granulama. Takođe, i brokoli je sjajan dodatak obroku. Prepun je hranljivih vlakana, kalcijuma, beta karotena, vitamina A i C, a ima veoma malo kalorija. Svom psu možete dati „cvetove“ brokolija uz obrok bilo da je svež, kuvan ili zamrznut – kako kuca najviše voli.

Komentari (1)

Vuki

10.03.2018 04:53

Jel ima nesto, za macku?