Keks bez glutena
Profimedia
Keks bez glutena

Profimedia

Keks bez glutena, Foto: Profimedia

Potrebno vam je: jedna šoljica integralnog ili brašno od spelte, pola šoljice pirinčanog brašna, četvrtina kašičice morske soli, pola kašičice praška za pecivo, pola šoljice naseckanih oraha ili prženih lešnika, 100 grama čokolade sa 70% kakaa (može i ona od pomorandže), pola šoljice agavinog ili javorovog sirupa, trećina šoljica hladno ceđenog suncokretovog ulja, kašičica limunove korice, kašičica cimeta,  kašika sveže isceđenog soka od pomorandže, kašičica vanilin šećera ili ekstrakta vanile.

Čokolada Kolači

Profimedia

Čokolada Kolači, Foto: Profimedia

Priprema:

Pećnicu zagrejati na 180 stepeni celzijusa. U posudi izmešajte brašno, so, prašak za pecivo orahe i naseckanu čokoladu. U drugoj posudi izmešajte preostale “mokre” sastojke. Mokre sastojke dodati suvim i dobro izmešati kašikom.

Veliki lim prekriti papirom za pečenje i kašičicom ili još bolje kašikom za sladoled, nanositi podednake količine testa. Ostavite oko dva centimetra razmaka među keksićima. Peći na srednjoj rešetki 12-15 minuta. Ostaviti ih da se ohlade u rerni. Nemojte da ih služite tople jer će vam se raspasti! Možete ih čuvati u limenoj kutiji za kekse, mogu da budu dobri danima.

 

Komentari (1)

Dada

06.04.2018 12:42

Pa da li ste normalni?Dok sve ovo kupim treba mi brdo novca.Ako je zbog kilate,necu da jedem nista.