Pileći burgeri
Promo
Pileći burgeri

Promo

Pileći burgeri , Foto: Promo

Prženi ili pečeni - bez obzira na to kako su pripremljeni, burgeri su mnogim omiljeni obrok. Isprobajte ovaj recept za burgere od leblebija i kvinoje.

Za osam burgera potrebno je:

1 ½ šolja kuvanih leblebija, dobro oceđenih
½ šolje kuvane kvinoje (razmera vode i kvinoje 1:2)
1 šolja malo obarenog karfiola
2 kašike sveže mirođije, sitno iseckane
2 kapike suve mirođije
1 kašičica miso paste
½ kašičice soli
sveže mleveni biber
maslinovo ulje, za pečenje

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 °Celzijusa. Pleh obložite papirom za pečenje. U multipraktiku izmiksajte sve sastojke tako da dobijete homogenu smesu, piše Sensa.hr.

Za oblikovanje burgera idealnog oblika i veličine koristite mericu od merne šolje. Premažite je uljem kako se smesa ne bi lepila, pa je napunite do pola. Okrenite je na tanjir, pa vlažnim rukama spljoštite smesu da dobijete pravilne burgere debljine oko jedan centimetar.

Svaki burger poprskajte s malo maslinovog ulja. Pecite 20-ak minuta na srednjoj rešetki, pa prebacite na dno rerne i pecite još 10 minuta, dok donja strana burgera ne potamni.

Ostavite da se malo ohlade, pa pažljivo okrenite svaki burger, tako da dobro pečena strana bude vidljiva. Budući da su nežnije teksture, pazite da se ne raspadnu kod premeštanja.