Topla čokolada
Shutterstock
Topla čokolada

Shutterstock

Čokolada, Foto: Shutterstock

Lagana i tako nežna, ova poslastica pružiće vam čitavo bogatstvo ukusa. Poslužite je uz šlag ili sveže sezonsko voće. Takva će biti najukusnija.

Sastojci: 300 ml slatke pavlake, 100 ml mleka, 150 g crnne čokolade, 4 žumanca, 50 g šećera, prstohvat soli, vruća voda i šlag krema.

Priprema:

Mjeko i slatku pavlaku ubacite u posudu pa kuvajte dok se ne pojave prvi mehurići. Sklonite s vatre i dodajte čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne otopi.

U posebnoj posudi pomešajte žumanca, šećer i prstohvat soli. Dok miksate, polako dodajte mešavinu mleka, slatke pavlake i čokolade. Podelite dobijenu kremu u dve manje vatrostalne posudice. Posudice stavite u veću posudu za pečenje u koju ste dodali vruću vodu. Lagano prekrijte folijom pa pecite oko 30 minuta na 160 stepeni.

Kada bude gotova, ova poslastica će se lagano pomerati u posudici, poput želea. Ohladite je pa je poslužite uz šlag kremu, piše kuharacia.avaz.ba.