Čokoladni kolač
shutterstock
Čokoladni kolač

shutterstock

kolač, Foto: shutterstock

Onaj ko ga je probao voli ga bez obzira na godine. Domaćice ga obožavaju jer se izuzetno lako sprema.

Za koru vam je potrebno: 6 jaja, 200 g šećera, 4 kašika kakaa, 5 kašika mlevenih oraha i 2 kašike brašna.

Priprema:

Prvo umutite belance pa mu dodajte šećer postepeno ga muteći. Zatim u smesu dodajte žumance i mutite još malo. Nakon toga smesi dodajte kakao, orahe i brašno i mutite dok se sve ne sjedini, piše Stil.kurir.rs.

Koru pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Preliv za koru: 150 g šećera prokuvajte u 200 ml mleka. Kada koru izvadite iz rerne onako vrelu prelijte sa polovinom ovog vrelog preliva i ostavite da se ohladi. Sada pravite fil.

Za fil vam je potrebno: Preostali preliv za koru (mleko + šećer), 150 g mlevenih oraha, 125 g margarina, rendana čokolada.

U vreo preliv dodajte orahe pa ostavite da se fil prohladi. Dodajte mu umućen margarin i sve to namažite na ohlađenu koru. Preko fila narendajte crnu čokoladu i poslužite. Uživajte u juliški.