Kuhinja Kuvanje Ručak Domaćica
Shutterstock
Kuhinja Kuvanje Ručak Domaćica

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Najbolji primer je Klara, najstarija američka kuvarica s popularne stranice Jutjub čija su jela oduševila ceo svet. Donosimo recept za ukusan ručak s krompirom, lukom i viršlama u kom će uživati veliki i mali, a koji je jeftin i brz.

Prabaka, baka i majka Klara na svom kanalu je sa gledaocima širom sveta podelila najjednostavnije recepte koji su obeležili njenu mladost. Upravo ta jela pripremala joj je majka tokom velike ekonomske krize (velike depresije) koja je obeležila početak 30. godina prošlog veka, a kada je vladalo veliko siromaštvo i nestašica.

Iako je simpatična kuvarica umrla u 97. godini života, recepti koje je pred kamerama pripremala gotovo do samoga kraja života popularniji su nego ikada, a u njima uživaju njeni brojni fanovi širom sveta, piše Zadovoljna.hr.

Jela bake Klare opisuju jednostavne, jeftine i svima dostupne namirnice pripremljene na brz i ukusan način, a mi vam donosimo ručak od 3 sastojka u kojem će uživati klinci i odrasli, a za koje vam ne treba mnogo novca.

Sastojci:

- 2 veća krompira

- 1 glavica većeg luka

- 1 paket viršli (2 do 4 komada)

Priprema:

Krompir i luk očistite i isecite na manje kockice. U duboki tiganj stavite ulje, dodajte krompir, luk, posolite i pobiberite. Pripremajte na srednjoj vatri i kutlačom okrenite sastojke. Po želji dodajte kašiku pelata ili nekog drugog sosa od paradajza.

Viršle isecite na kolutiće, a kada se krompir zapeče, ubacite ih u tiganj i nastavite s dinstanjem i okretanjem. U tiganj dodajte i malo vode, pa nastavite da dinstate još par minuta. Kada voda ispari, a krompir omekša - jelo je gotovo.